Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Milionová výzva Jiřího Kajínka (58) zafungovala: Omilostněný vězeň dostal stovky dopisů

Autor: kon, chal - 
12. ledna 2019
05:01

Jiří Kajínek v prosinci slíbil milion korun tomu, kdo poskytne důkaz vedoucí k obnovení procesu a k očištění jeho jména. Výzva vyvolala obrovský ohlas. Omilostněný trestanec dostal stovky reakcí. Některé z nich prý obsahovaly podstatné informace. „Když to poskládáme dohromady, třeba to bude ještě zajímavé,“ doufá Kajínek.

Na začátku loňského prosince přišel Jiří Kajínek do redakce Blesku a vysypal na stůl milion korun, který slíbil jako odměnu tomu, kdo přinese nové důkazy, které by prokázaly jeho nevinu. Bývalému trestanci se ozvaly stovky lidí. „Dostal jsem možná ke dvěma stovkám mailů a ještě další chodí. Také mi přišly nějaké dopisy do P.O. boxu,“ říká Kajínek.

Někteří lidé prý napsali, aniž by nějaké informace měli. „Lidé často chtějí různě pomoci, nebo chtějí peníze. Píšou mi často o svých starostech a problémech a někteří se chtějí setkat a popovídat si o tom,“ vysvětluje omilostněný vězeň.

Kromě toho se ale ozvali i lidé, kteří podle Kajínka poskytli hodnotné informace. Ty by teoreticky mohly vést k obnově procesu a k očištění jeho jména. „Můžu říct, že přišla i zásadní informace, která když se dotáhne do konce, mohlo by se to povést. Jde o to, jestli ti lidé přijdou k soudu, nebo jestli dokážou udělat výpověď před policií. Uvidíme,“ doufá Jiří Kajínek.

„Několik informací bylo tak zajímavých, že jsem se s těmi lidmi setkal a ještě setkám. Vše se musí vyhodnotit. Uvidíme, co z toho vznikne,“ dodává.

Milion korun je velká suma, Kajínek ale dostal i tipy od lidí, kteří prý žádné peníze za pomoc nechtějí. „Poslali je proto, aby byla konečně spravedlnost,“ vysvětluje Kajínek s tím, že pro některé jeho příznivce nejsou nabízené peníze tou hlavní motivací.

Jiří Kajínek má z reakcí lidí na výzvu radost. Obdrženými informacemi se probírá spolu s elitním pražským právníkem Janem Černým, který ho zastupuje. „Něco přišlo dokonce i jemu. Jsme spolu v kontaktu a budeme se domlouvat, jak dál postupovat,“ uzavírá Kajínek.

Potenciálně důležité informace můžou lidé Kajínkovi posílat na speciální e-mailovou schránku. Přístup do ní má on a jeho advokát. Lidé mu mohou psát na mail: odmenamilion@gmail.com nebo také zasílat klasické dopisy na adresu: Jiří Kajínek, PO BOX 25, 635 00 Brno.

 

Claire Young ( 12. ledna 2019 19:14 )

))) Vítejte na nejlepší sex seznamka >> http://goo.gl/Hbyznu

illenne ( 12. ledna 2019 14:45 )

mrd.bejka I ten bejk v ohradě bude užitečnější než ty, hlupáku primitivní. A mrtkou nazývej to, co máš doma. To bude asi stejná úroveň, mít takový vo.la doma .

bemtine ( 12. ledna 2019 13:13 )

Bible (z řec. τὰ βιβλíα ta biblia - knihy, svitky) je soubor starověkých textů, které křesťanství a zčásti i judaismus považují za posvátné a inspirované Bohem. Proto se nazývá také Písmo svaté (lat. Scriptura sacra nebo Scriptura sancta) nebo krátce jen Písmo. Přezdívá se jí také Kniha knih. Křesťanská bible se skládá ze dvou částí, které se označují jako Starý a Nový zákon. Ačkoliv nejstarší části Starého zákona snad pocházejí až z 9.−12. století před našim letopočtem, bible jako celek, jak jí známe dnes, je výsledkem dlouhého procesu kanonizace. Výběr i uspořádání jednotlivých knih nebylo kritické, dokud se psaly na samostatné svitky, kdežto ve vázané knize (kodexu) už muselo být přesně určeno. Vznik pevného kánonu židovské bible se obvykle klade do počátku 2. století. Nejstarší doklad kánonu Nového zákona je patrně tzv. Muratoriho fragment, jehož text se klade do počátku 3. století. Oficiální křesťanský kánon snad vyhlásil z podnětu císaře Konstantina I. tzv. Nikajský ekumenický koncil 20. května 325 ve snaze sjednotit různé náboženské proudy. Bible je nejpřekládanější a nejvydávanější knihou, první Gutenbergovo vydání z roku 1452 je první tištěnou knihou na Západě. První český překlad celé bible vznikl kolem roku 1360. Kumránský svitek s textem knihy Izajáš, 2. stol. př. n. l. Obsah 1 Označení 2 Starý a Nový zákon 2.1 Starý zákon 2.2 Nový zákon 3 Text bible 3.1 Jazyky 3.2 Závazný soubor knih (kánon) 3.3 Dělení na kapitoly a verše 4 Význam bible 4.1 Vztah církví 4.2 Poselství bible podle křesťanů 4.3 Kultura 5 Biblické překlady 5.1 Antické překlady 5.2 Moderní překlady 5.3 České překlady 6 Odkazy 6.1 Reference 6.2 Literatura 6.3 Související články 6.4 Externí odkazy 6.4.1 Biblické texty a překlady 6.4.2 Další odkazy 6.4.3 Biblický software 6.4.4 Historické bible Označení Řecká majuskulní bible (Vatikánský kodex, 4. stol.) Wulfilova bible v gótštině (6. stol.) Alcuinova latinská bible Zdenkkova bible(samý zvratky)

blackhole1 ( 12. ledna 2019 13:09 )

Tady je to jeden a ten samej postiženej debil tapetařskej. Lidi nahlašujte to, oni ho bloknou.

blackhole1 ( 12. ledna 2019 12:15 )

Vyjadřovat se zde v této žumpě lidské spodiny diskutujících, (až na pár výjimek) k čemukoliv je jako házet perly..... S. V. I. N. I. M Slušným lidem se omlouvám.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání