Vánoční strom, výzdoba Prokešova náměstí i radnice se rozsvítí v 18 hodin. Už od 14 hodin bude ale připraven doprovodný program. „Největším lákadlem bude snová andělská show. Nad hlavami návštěvníků se ve výšce 30 metrů budou vznášet andělé. Celou atmosféru dokreslí živý zpěv a obří svítící loutka anděla. Na závěr se budou zpívat koledy,“ uvedla mluvčí magistrátu Andrea Vojkovská.

Výzdobu radnice a okolí tradičně vybírají lidé v anketě, letos bude svítit až do 6. ledna. „Celkem na ni bude použito 3,7 kilometru světelných řetězů se 44 000 diodami. Umělý desetimetrový vánoční strom ozdobí 250 koulí a řetěz dlouhý 600 metrů,“ doplnila mluvčí.

Pro děti bude připravena také Ježíškova pošta, každé z nich může své přání napsat na speciální pohlednici a město Ostrava je pošle do Božího Daru.

Neděle na „Masaryčce“

V neděli se mohou lidé přijít podívat na slavnostní rozsvícení stromu na Masarykově náměstí v centru města, jehož součástí bude koncert Markéty Konvičkové. Program bude připraven od 16 hodin, osvětlení bude spuštěno o hodinu později.

Vánoční trhy začali už ve čtvrtek a jsou větší než v minulosti. Centrum města zdobí nové vánoční prvky. Nové bude hvězdné nebe v Solné ulici, nazdoben bude i Husův sad, chystá se i nasvícení kašen na Smetanově náměstí. Rozšířena budou místa ke konzumaci jídla a nápojů pro návštěvníky.

VIDEO: Advent začíná! Vyrobte si adventní věnec krok za krokem.

Video
Video se připravuje ...

Advent začíná! Vyrobte si adventní věnec krok za krokem. Adam Balažovič