Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Recenze: Legendy o Myší hlídce odhaluje v Kůrové Kamenici třináct vypravěčů

Autor: Ivan D. Hladík - 
14. července 2018
12:00

Třináct krátkých příběhů, třináct vypravěčů, spousta myších hrdinů. Takové je další pokračování Myší hlídky Davida Petersena, který svůj svět otevřel i dalším autorům pro potěchu čtenářů všeho věku.

V městečku Kůrová Kamenice na západě Myších teritorií, v útulném hostinci V Červnové ulici, se scházejí myši z širokého dalekého okolí, přilákány vyhlášenou pohostinností jeho majitelky Rudolfy. Jednoho večera se myšky rozhodnou vyřešit spor, týkající se nesplacených účtů. Tomu, jehož příběh se Rudolfě bude zamlouvat ze všech nejvíc, hostinská celý účet odpustí. Vyhlídka na takovou výhru je pro myši velmi lákavá, takže večer plný fantastických vyprávění může začít.

Legendy o Myší hlídce odhaluje v Kůrové Kamenici třináct komiksových vypravěčů. Legendy o Myší hlídce odhaluje v Kůrové Kamenici třináct komiksových vypravěčů. | Comics Centrum

David Petersen si pro tuto sbírku vybral několik významných komiksových tvůrců, kterým se podařilo naplnit ji legendami o dobrodružstvích, tajemnu i odvaze. Autory jednotlivých příběhů jsou Jeremy Bastian, Ted Naifeh, Alex Kain, Sean Rubin, Alex Sheikman, Terry Moore, Gene Ha, Lowell Francis, Jason Shawn Alexander, Nate Pride, Katie Cooková, Guy Davis, Karl Kerschl, Craig Rousseau, Mark Smylie, Joao M. P. Lamos a tvůrce celé série David Petersen.

Prolistujte si ukázku z knihy:

Už se vám také stalo, že jste při čtení příběhů Myší hlídky měli chuť si další pokračování vysnít či vymyslet sami? Přesně tuhle možnost dostalo od Petersena třináct v našich končinách ne úplně známých autorů. On sám zůstal tentokrát v pozadí, aby třináctku historek propojil dějem odehrávajícím se v Červnové uličce, kde ve svém podniku hostinská Rudolfa pořádá soutěž ve vyprávění příběhů. Vznikla tak v některých ohledech výjimečná část myší ságy. Jedním z plusů je to, jakým způsobem jednotliví autoři přistoupili k výzvě a jak své vyprávění pojali. Dalším pak výtvarná stránka, jež nabízí nový rozměr myších legend, aniž by rušila ten původní, oblíbený.

Legendy o Myší hlídce: Kniha první pod vedením Davida Petersena nabízejí pestrou škálu podob, jaké mohli naši oblíbení hrdinové mít. Jsou oddechovou jednohubkou, která, co se týká obsahu, nenabízí nic převratného, a přesto potěší. Dokáže však čtenáře inspirovat, popíchne jeho fantazii jako nejostřejší Strašův meč!

Hodnocení: 80 %

David Petersen

Legendy o Myší hlídce: Kniha první

Vydavatel: Comics Centrum, 2018

Počet stran: 144

LucieLily ( 16. července 2018 14:30 )

Já tyhle myši miluju!

Zobrazit celou diskusi