Parťák Josefa Aloise Náhlovského (68) zemřel v neděli večer napojen na přístrojích na onkologické klinice Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

„Pro nás všechny tady z tenisovýho klubu, kde Pepa léta byl, to je šok! On nám neřekl, že má rakovinu, ani že je nějak nemocný. Věděli jsme akorát, že léta bojuje s cukrovkou,“ řekl Blesku František Jeništa, majitel restaurace U Čeréza v pražských Kolovratech, kde Mladý s manželkou a dcerou žil v rodinném domě.

Bavič tam chodil nejen na pivo, ale především za kamarády z tenisového klubu, který se tam scházel. „Na rozdíl od nás se ale Pepa nikdy neopil. Čtyři malý pivka bylo jeho maximum,“ zdůraznil kamarád František.

Změna nastala loni v červenci, kdy mu lékaři objevili rakovinu. „Nám neřekl vůbec nic, on se o nemocech odmítal bavit a nikdy si taky na nic nestěžoval. To léto se tady ale objevil a jako by nic řekl – musím zhubnout, začal jsem držet dietu!“ zavzpomínal majitel restaurace. „Mysleli jsme, že je blázen! Nepotřeboval to. Opravdu se nám ale začal ztrácet před očima. Někdo tady říkal, že dieta je jen zastírací manévr, že má asi rakovinu a nechce, abychom to věděli,“ komentoval Jeništa.

V lokálu zůstane napořád

Hospodský z Kolovrat se Blesku pochlubil kronikou, která je přímo vyskládána fotografiemi s Mladým. Ukázal nám i stůl, kde bavič sedával, či stěnu posetou fotografiemi z tenisových turnajů a jiných sedánků. „Tohle nám tady po něm zbylo a přísahám, že tohle všechno zmizí, až zmizíme my. Pepa tady bude pořád mezi náma,“ prohlásil rozhodně pan Jeništa.

Video: Mladý zemřel na rakovinu.

Video
Video se připravuje ...

Mladý zemřel na rakovinu. Blesk TV

Fotogalerie
14 fotografií