Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Oblačno 16°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kamarádi mrtvého otužilce truchlí! Matúš byl nejhodnější člověk, pomáhal i v Barmě

Autor: ana - 
7. března 2018
20:09

Jezero Guláška nedaleko Sence se v neděli večer proměnilo v ledový hrob pro mladého Matúša (†34), který se zde koupal na společném setkání otužilců z celého Slovenska. Muž, který zcestoval celý svět, zde nalezl svůj konec.

Sdružení Ledoví medvědi se setkává již několikátým rokem, aby svá těla vystavili extrémním teplotám. Otužování milovali. Jinak tomu nebylo ani při nedělním setkání. Pár minut před koncem ledového dýchánku se Matúš ponořil pod led. Kvůli zakalené vodě nenašel cestu ven.

Nebylo mu pomoci

Další otužilci muže pod ledem viděli a jali se okamžitě vysekávat další díru, kterou by mohl vyplavat, to už však sportovec klesal ke dnu. Ani hasiči, kteří muže během pěti minut vytáhli, letecký transport do nemocnice a veškerá péče muži nepomohli. Po pár hodinách zemřel.

Podnikatel a IT technik z Bratislavy kvůli své lásce k extrémnímu otužování zaplatil životem. Jeho přátelé jsou incidentem zdrceni. Lidé na sociálních sítích nechávají dojemné vzkazy. „Poznala jsem ho jako velkého motivátora, člověka, který přednášel na různých workshopech a konferencích,“ napsala kamarádka Monika.

Pomáhal i v zahraničí

„Matúša jsem poznal na horách. Vždy se každému snažil pomoci. Upozorňoval na nekalosti. Pořádal různá setkání, aby na nich upozorňoval na příkoří v Barmě, sbíral oblečení pro lidi v nouzi, pomáhal i finančně. Záleželo mu na tom, aby lidi okolo něj byli šťastní,“ řekl kamarád Paľo.

Matúš zde zanechal rodinu, přátele, ale i spoustu načatých projektů, na kterých se podílel nejen na Slovensku, ale i v zahraničí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání