Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pod bruslařem (38) na Orlíku se propadl led, ani druhý den ho nenašli

Autor: ČTK, hra - 
4. března 2018
18:18

Policejní potápěči dnes ukončili pátrání po muži, který se v sobotu popadl při bruslení na orlické nádrži do vody. Pohřešované tělo nenašli. Patrně se jedná o osmatřicetiletého muže z Kolínska, který se nevrátil domů. Potápěči budou v pátrání pokračovat v pondělí. ČTK to řekla jihočeská policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová. Led se s mužem prolomil v sobotu odpoledne poblíž Žďákovského mostu.

Na orlické přehradě se v sobotu propadl led se třemi bruslaři. Dva z nich vytáhli členové integračního záchranného sboru z vody. Po třetím pátrali marně v sobotu i dnes. „V sobotu jsme vytáhli z Orlické přehrady u zámku dva bruslaře. Měli štěstí. Muž a žena se drželi okraje ledu do chvíle, než přijela pomoc. Další zásah jsme měli o kus dál u Žďákovského mostu. Tam ale zmizel bruslař pod ledem dřív, než se k němu dostali záchranáři,“ řekla Blesku mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Policie nasadila při pátrací akci 11 potápěčů. Pátrání bylo ale doposud marné. "Žádáme svědky události, kteří by dokázali blíže upřesnit místo propadu bruslaře, aby kontaktovali policisty na lince 158," řekla Uhlířová.

 "V souvislosti s touto tragédií důrazně varujeme občany, aby v těchto dnech, kdy roste teplota vzduchu, nevstupovali na zamrzlé vodní plochy. Led není již dostatečně pevný a dochází k jeho rychlému odtávání. Není vyloučené, že by se podobná tragédie mohla opakovat," řekla Uhlířová.

svoboda ( 4. března 2018 15:36 )

Nebyl to Ovčáček?

agfor ( 4. března 2018 15:19 )

Nehledejte ho, on na jaře vyplave.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání