„V noci na neděli celá naše rodina slavila společně narozeniny budoucího tchána mého bratra na bowlingu v Jablunkově,“ říká zdrceně dcera Romana (36).

Ona i její bratři Zdeněk a Daniel drželi společně s rodiči vždy při sobě. Každý den se navštěvovali nebo si alespoň telefonovali. „Přijít o oba rodiče naráz, to je skutečně šok,“ pláče Romana.

Podle ní se otec rozhodl odejít z oslavy dříve, a tak ho dovezli k domu. Trval prý na tom, že ten kousek dojde. „Otce ještě přenesli přes lávku, špatně chodil. Kdyby bylo léto, jistě to tak nedopadlo,“ konstatuje dcera.

K domu se postarší muž sice dostal, ale patrně si neuvědomil, že u sebe nemá klíče. Sedl si proto na schody a čekal na svou manželku. Sedícího a umrzlého ho našli až druhý den dopoledne…

Zemřeli kousek od sebe

Rodinná tragédie se uzavřela o dvě hodiny později, kdy k domovu přijížděla manželka Zdeňka. Ani ona se nenechala přivézt až k brance. Naopak vystoupila z auta a šla k domovu lesní cestičkou. V tu dobu už dost možná Bohuslav nežil…

Proč ale k domovu nedošla, je zatím záhadou. Zda upadla či zda ji zaskočila náhlá zdravotní indispozice, zodpoví pitva. „Zůstala ležet mrtvá na louce. Je to hrůza,“ dodala nešťastná dcera.

Pohřeb manželů, kteří zemřeli u svého domu jen pár metrů od sebe, aniž by tušili, že stejně krutý osud potkal i toho druhého, se koná v pátek v jablunkovském kostele.

Fotogalerie
14 fotografií