Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vražda novináře Kuciaka a jeho snoubenky: Šokující svědectví sousedů!

Autor: ljš - 
4. března 2018
08:00

Kdo je zavraždil a proč?! To je otázka, kterou si v případu brutální popravy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny (oba †27) klade celé Slovensko. I po několika dnech se objevují nové stopy a indicie.

Policie se na místě činu podle slovenských médií pohybovala i ve čtvrtek a stále zajišťovala stopy, a to jak uvnitř domu, tak na zahradě. Stále ale zřejmě platí informace, že pachatel nebo pachatelé do domu nevnikli násilně a po činu nechali odemčeno.

Před domkem se zatím hromadí květiny a svíčky, které na místo tragédie přinášejí sousedé. "Říkali jsme jim, aby se zamykali. Když byla Martinka sama doma, nechávala v předsíni zapnuté světlo, aby se nebála. Vypínal ho až Janko, když se vrátil z práce," uvedl jeden ze sousedů pro Topky.sk.

Podle místních se ale v domě mělo svítit čtyři dny. To by odpovídalo teorii matky zavražděné Martiny, která je přesvědčená, že její dcera zemřela už ve středu. Od toho dne večer se totiž dvojici nemohla dovolat, což nebylo normální.

Ján i Martina jí prý volali vždy neprodleně zpátky. Mladý novinář jí dokonce zvedal telefony, i když byl zrovna na tiskovce. "Řekl, teto, rychle, jsem na tiskovce, ale vždy to zvedl nebo zavolal do 10 minut zpět," uvedla.

Kuciak a jeho přítelkyně zemřeli minulý týden rukou zatím neznámého pachatele. Ten je popravil dvěma kulkami. Martina měla zlomený nos a ránu uprostřed hlavy, její přítel v hrudi. Na místě se našly vystřelené i nepoužité náboje. Spekuluje se o tom, že dvojici nechala zabít mafie, o které mladý novinář psal.

Vše o smrti novináře Jána Kuciaka čtěte zde >>>

Poslední článek Jána Kuciaka o propojení italské mafie a slovenské politky najdete zde >>>

Video  Otazníky kolem vraždy novináře a jeho dívky: Tři kávy na stole a odemčené dveře  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Video  Italská mafie, Ferrari v obýváku a spojení s vraždou novináře? To vše policie prověřuje  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Video  Vražda novináře a jeho přítelkyně: Matka Martiny chystá pohřeb místo svatby  - tv Joj
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání