Paříž, Brusel, Kodaň, Amsterdam, Atény, Praha a další! Mladá Američanka Devon (23) cestuje po celé Evropě se speciální protetickou nohou, na kterou se může psát jako na tabuli. Na internetu má statisíce fanoušků, kteří obdivují její pozitivitu i dobrodružnost.

Devon Gallagher z Filadelfie přišla o nohu, když jí byly pouhé čtyři roky. „Narodila jsem se s vrozenou nemocí kostí, která mi vytvořila ‚falešný kloub‘ v pravé holeni, kvůli čemuž byla moje noha k ničemu. Doktoři se ji snažili zachránit, ale po několika neúspěšných operacích se rozhodli k amputaci,“ vysvětlila mladá Američanka, která ale s nohou rozhodně neztratila vůli k životu.

„Hodně lidí nechápe, jak můžu být tak šťastná vzhledem k mé situaci. Asi to bude tím, že už jsem se v dětství naučila, že život může stát za houby a není vždycky fér. Ale navzdory tomu můžete vést šťastný a uspokojivý život, když máte správný přístup a soustředíte se na to pozitivní,“ doplnila.

Novou protézu dostává dívka každé dva roky a před svým velkým výletem se rozhodla, že si ji nechá potáhnout speciální barvou, která imituje tabuli. „Mé mamince a babičce se to moc nelíbilo, ale moji přátelé si mysleli, že je to skvělé a řekli mi, ať to udělám. Hodně lidí na mě kouká, když si píšu na nohu, ale jakmile se začnu fotit, dostávám od nich pozitivní zpětnou vazbu,“ dodala. Na její unikátní fotky z cest se můžete podívat v galerii pod článkem!

Video: Pavlína Melicharová cestuje po světě a tvrdí, že to můžou udělat všichni.

Video
Video se připravuje ...

Pavlína Melicharová cestuje po světě a tvrdí, že to můžou udělat všichni. Youtube

Fotogalerie
16 fotografií