Musí se však zúčastnit ilegálního závodu napříč Spojenými státy. Cesta ze San Franciska do New Yorku je lemována spoustou závodů. Přes Chicago i Las Vegas budete závodit jen na čas přes kontrolní body, proti ostatním závodníkům, i v duelech jeden na jednoho. Uvidíte krásné scenérie americké přírody i ulice velkoměst. Ostatně, aktuální díl má nejdelší silnice a tratě – přes 300 kilometrů. Grafické zpracování je překrásné a taky aby ne. Need for Speed The Run používá nejmodernější grafický engine Frostbite 2. Ten samý používá Battlefield 3, jenž je považován za nejhezčí hru současnosti. Modely aut jsou detailní, prostředí jimi taktéž oplývá, takže uvidíte z porostů vylétávat dokonce ptáky.

Občas po vás půjde i policie
Autor: Electronic Arts

Arkádová jízda od začátku do konce

Každý díl Need for Speed byl arkádou až do morku kosti a The Run není výjimkou. Jízdní model je arkádový, takže budete řezat zatáčky smyky i zrychlovat nitroglycerinem. I když hra obsahuje poškození vozů, arkádový kolizní model se Blesk.cz vůbec nelíbí. Když se svým vozem narazíte do pětkrát většího náklaďáku, sice se vám rozbije přední sklo, ale protijedoucí vůz nereálně odskočí dál. Když se na trati vybouráte, máte možnost vrátit závod na poslední kontrolní bod, který však často není nejblíže a navíc musíte čekat několik dlouhých vteřin, než se hra nahraje. V rozjetém závodě jde o dlouhou dobu a vyhození z tempa jízdy.

Video
Video se připravuje ...

Útěk napříč USA - to je nejnovější Need for Speed Electronic Arts

Parádní vozový park

Čím Need For Speed The Run potěšuje, je jeho vozový park. Najdeme tu ty nejatraktivnější kousky od automobilek jako Ford, Porsche, BMW, Dodge nebo Lamborgini. Bohužel vozy se dají měnit jen na benzinkách, které nejsou podél silnic rozmístěny zrovna hojně. Často se tak dostanete do jízdy s naprosto nevhodným vozem. To pak přijdou vhod zkratky rozmístěné po tratích nebo mezery v policejních zátarasech, které jsou jedinou cestou skrz. Během závodění získáváte zkušenosti do vlastního profilu, takže předjíždějte jen, co to jde. Hra totiž při připojení k internetu ukazuje výsledky vašich přátel, se kterými můžete soupeřit.

Fotogalerie
6 fotografií

Poprvé po svých

Need for Speed: The Run přináší poprvé v historii dlouholeté série možnost opustit auto a upalovat si to po svých. Není to však tak svobodná možnost, jak se zdá. Jde totiž jen o tzv. quick-time events, tedy rychlé události v reálném čase. Neduh novodobých videoher. Hra totiž jenom přehrává videosekvence, u kterých musíte ve správný čas zmáčknout to správné tlačítko a děj se posune dál. Need for Speed The Run naštěstí obsahuje pořádný online multiplayer, který je určený až 16 hráčům na PC, na Xboxu 360 pro osm. Závody jsou rozdělené do několika kategorií podle jejich typu, i druhu vozů, se kterými budete soutěžit. Need for Speed The Run je dobrá závodní hra, ale taktéž oproti minulým dílům lehké zklamání.

Hodnocení Blesk.cz: 6/10

Plusy:

Krásná grafika

Zábavný multiplayer

Spousta licencovaných vozů

Minusy:

Krátká kampaň

Výměna vozů jen na benzínkách

Dlouhé nahrávací časy

Příliš nereálné kolize

Infobox

Datum vydání: 18. listopad 2011

Platformy: Xbox 360, PlayStation 3, PC

Cena: 1599 Kč (konzole), 1199 Kč (PC)

Výrobce: EA Black Box

Vydavatel: Electronic Arts

Distributor v ČR: Electronic Arts CZ

Jazyk: AJ (CZ titulky na PC)