Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nezabránil sebevraždě Oty T.: Ve funkci skončil

Autor: bali, apk - 
15. dubna 2011
20:31

Ředitel pankrácké věznice, který nedokázal zabránit sebevraždě Oty T., kterého policie viní z vraždy devítileté Aničky, ve funkci končí.  Radek Kutiš prý nedokázal unést tlak, který byl na něho v souvislosti se sebevraždou Oty T. vyvíjen

"Nebyl odvolán, požádal o převedení na jinou pozici. Své důvody blíže nespecifikoval," uvedl šéf vězeňské služby Jiří Tregler pro server Lidovky.cz.

Zároveň popřel, že by za Kutišovým koncem stálo pochybení pracovníků pankrácké věznice v případu úmrtí Otakara T. Připustil však, že neuhlídání důležitého vězně hrálo v rozhodnutí Kutiše roli.

Zřejmě se cítil pod velkým tlakem. V médiích se totiž spekulovalo o neúměrně dlouhé době zavolání záchranky nebo o možné šikaně ze strany vězňů.

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS) si kvůli úmrtí Oty T. vyžádal detailní zprávu o incidentu. Uvedl, že k aktuálnímu vývoji se vyjádří až na oficiálním briefingu.

Anička Janatková (†9)se ztratila 13. října loňského roku, Po pětiměsíčním pátrání, do kterého se zapojila celá republika našla policie její tělo v pražské Troji. Podezřelý Otakar T. byl obviněn z vraždy a ze znásilnění.V cele spáchal sebevraždu. K vraždě se nepřiznal.

zamlzena ( 20. dubna 2011 16:39 )

V pořadu Soukrmá dramata se vyjádřil ministr spravedlnosti, že setrvání ředitele ve funkci není možné. To se tak dělá, že si sám podá žádost a odejde.

marana71 ( 19. dubna 2011 18:13 )

avalon,je to zajímavé , nebudeme to rozepisovat, ale je to síla........

dobrotka ( 19. dubna 2011 13:42 )

jo taaaak, vy delate mrizku

marana71 ( 18. dubna 2011 23:01 )

Stoupneteli si k místu tzv.pietnímu a kouknete směrem dolu je docela rozpoznatelný, je přez něj ohnutá větev.

divenka ( 18. dubna 2011 22:15 )

to bude super.... ale prosím ten váš knírek..... ten mě nedá spát.... vím že takový nenosil jen Áda, ale i Chaplin, ale mě prostě vždycky napadne ten první... Mrknu k vám na déle, to Mexiko a další mě zajímá.

Zobrazit celou diskusi