Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Údajný vrah Aničky Ota T. zemřel!

Autor: Lenka Chvostová, šim, puk - 
23. března 2011
08:55

Ota T. (41) dnes ráno zemřel! Muž obviněný ze znásilnění a vraždy Aničky Janatkové (†9), který se v pondělí nad ránem pokusil ve své cele o sebevraždu, zemřel v Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích. Blesk.cz o tom informovala mluvčí nemocnice Jitka Zinke.

Otakar T. se v pondělí nad ránem v cele své vazební věznice na pražském Pankráci pokusil o sebevraždu oběšením. Před třetí hodinou ranní ho našel dozorce, který přivolal lékařskou pomoc. Ta ho po resuscitaci převezla do nemocnice ve Střešovicích.

Tam byl Ota T. napojen na přístroje, které ho udržovaly při životě. Jeho stav byl od počátku vážný, v úterý pak mluvčí nemocnice řekla, že je kritický. Ota T. zemřel ve středu ráno.

Otakar T. je jediným obviněným v případu smrti Aničky Janatkové, která byla nezvěstná od 13. října loňského roku. Tělo dívky policie našla ve středu 16. března v pražské Troji, pár hodin poté Otu T. zatkla v Mostě. Analýza DNA potvrdila, že se skutečně jedná o ostatky Aničky. Ve čtvrtek byl muž, který byl v minulosti osmkrát trestán za majetkovou trestní činnost, obviněn ze znásilnění a vraždy Aničky.

V pátek odpoledne na něj soudce Petr Fassati z Obvodního soudu pro Prahu 8 uvalil vazbu. Na Pankráci byl do pondělí. V cele se nad ránem pokusil o sebevraždu. Oběsil se na teplácích, které přivázal ke konzole na WC.

Ota T. sdílel celu s jiným spoluvězněm, také jeho přítomnost měla pomoci sebevraždě obviněného předejít. Podle vězeňské služby byl od začátku pod přísnějším dozorem. Jakékoli pochybení odmítla.

Otakar T. zanechal dopis na rozloučenou. Ke znásilnění ani k vraždě Aničky Janatkové se v něm nepřiznal.

Odborníci předem varovali, že je možné, že se Ota T. o sebevraždu pokusí. Psychologové ho hodnotili jako klidného a chladnokrevného člověka, vysoce inteligentního s psychopatickými sklony.

kvokvot ( 24. března 2011 07:27 )

Ota byl v nesprávnou chvíli na nasprávném místě a pro poldy byl snadná kořist, myslím že to neudělal. Klíče se tehdy našly v místech kde byl později objeven hrob. Z toho jedině vyplývá, že Anička byla celou dobu uklizená někde jinde. Navíc od října do teď byla poměrně zima, takže mi není jasné jak se tělo mohlo rozložit. Divné je také to, že dlouhou dobu ji hledají stovky lidí, cvičení psi a náhle je hrob objeven během půl hodiny. Docela bych se nedivil, že v tom má prsty její vlastní rodina nebo je to nějaká msta někoho blízkého. Připadá mi to moc podivné a věřím tomu, že ani ne za měsíc se prokáže, že Ota to neudělal.

carina ( 24. března 2011 06:39 )

Když dítě ztratí klíče nebo by mu je někdo ukradl, zpravidla rodiče vymění zámky. Policejní varianta, že chtěl vykrást dům, potřeboval k tomu její klíče, počkal si na ni a když jí je bral, něco se "pokazilo" a dívce oproti "plánu" ublížil, mi připadá lichá. Sledoval jejich dům - napadl mě i jiný důvod, než ho vykrást. A pokud by to tak bylo, nedivím se, že nechtěl o tom mluvit. Vyplývá mi z toho i možný motiv vraždy. Myslím, že co se týče nálezů, je v nich minimálně jeden, aby zmátl.

anelam ( 24. března 2011 06:03 )

Kubo,právě proto ,já jsem totiž zase málosvatá Marie (po babičce)

jakub-moravec ( 24. března 2011 00:54 )

alumno, je to tady "jeden o voze a druhý o koze", já jsem ve svém článku poukazoval na naši podělanou JUSTICI a celý náš systém, že osmrkrát trestaní mohou nadále páchat dál trestné činy a to s policii NEMÁ co dělat. Domníval jsem se že umíte všichni číst.

jakub-moravec ( 24. března 2011 00:43 )

anelam, víš komu fandíš? Vždyť je to bezbožnice, kudlanka-bezbožná

Zobrazit celou diskusi