Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Anička (9†) se konečně dočká důstojného pohřbu, její tělo vydali rodičům

Autor: Veronika Pukačová, apk - 
23. března 2011
05:00

Nejsmutnější příběh Česka – smrt devítileté Aničky – se uzavírá. Rodiče konečně mohou svou milovanou dcerku důstojně pohřbít. Městské státní zastupitelství včera dalo souhlas k vydání jejích ostatků. Po pěti měsících nekonečného čekání, trápení a doufání, že Anička žije, je to pro rodinu alespoň možnost, jak se s jejich holčičkou rozloučit. Jediný obviněný v případu Aniččiny vraždy Ota T. (41), který se pokusil o sebevraždu, bojuje o život.

Dnes je tomu přesně týden, kdy policisté při zkoušení nové technologie dívčiny ostatky objevili. Tělo bylo předáno k odborným expertizám do ústavu soudního lékařství. Právě proto si rodina nemohla Aniččiny ostatky celý týden převzít. Včera však Blesk zjistil, že už je všechno jinak. „Mohu potvrdit, že jsme dnes vydali souhlas s vydáním ostatků,“ řekla Blesku mluvčí městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová.

„Rodina plánuje pohřeb ve velmi úzkém rodinném kruhu,“ řekl Blesku jeden z lidí, kteří mají k rodičům Aničky blízko. Na výsledky expertiz policie ještě čeká. Právě biologické stopy z těla by měly být přímým důkazem o vině Oty T.

Muž, kterého policisté obvinili ze znásilnění a zavraždění Aničky, stále leží ve střešovické nemocnici poté, co se v pondělí nad ránem pokusil oběsit ve vazební věznici. "Jeho stav je kritický," sdělila Blesk.cz tisková mluvčí střešovické nemocnice Jitka Zenke. Při životě ho udržují dýchací přístroje a vzhledem k otoku na mozku není jasné, zda ještě někdy bude zcela v pořádku. Pokud se tedy vůbec někdy probere.

senzibilkaa ( 23. března 2011 22:05 )

kacota ( 23. března 2011 21:35 )

to bude vrchol!!!!!

tonejsemja ( 23. března 2011 21:15 )

Bacha,pejsankova se nám zaláskoval!!!!!

tonejsemja ( 23. března 2011 21:12 )

Ukázali jim jen oblečení a vlasy. Ale i tak to muselo být hrozné,vidět ji třeba přikrytou,ale..... To musely být hrozné emoce.

tonejsemja ( 23. března 2011 21:08 )

Ano,už vidím ten titulek "ZÁZNAM Z POHŘBU ONLINE" Bliju už teď

Zobrazit celou diskusi