Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Údajný vrah Aničky umírá: Zanechal dopis, ale nepřiznal se

Autor: šim - 
21. března 2011
11:33

Ota T. (41), který byl obviněn ze znásilnění a vraždy Aničky Janatkové (†9), se v cele vazební věznice na Pankráci pokusil v pondělí ráno o sebevraždu. Podle serveru Novinky.cz se chtěl oběsit. Zanechal dopis na rozloučenou. K hrůzným činům se v něm nepřiznal. Jeho stav je údajně velmi vážný, je v umělém spánku, má otok mozku.

Obviněný byl po resuscitaci převezen do nemocnice. Obviněný se pokusil oběsit na teplácích, které připevnil na konzolu od WC. Dozorce, který Otakara T. našel, událost ohlásil před 03:00 ráno.

Zdravotní stav Oty T. je velmi vážný. Podle serveru Aktuálně.cz je v umělém spánku a má otok mozku. "Stav pacienta, který k nám byl dnes ráno převezen z vazební věznice, je vážný," řekla Blesk.cz mluvčí střešovické nemocnice Jitka Zinke. Další podrobnosti odmítla s ohledem na probíhající vyšetření komentovat. Podle Aktuálně.cz není případný rozsah poškození zatím znám.

"Mohu potvrdit, že se jeden z obviněných pokusil o sebevraždu," řekl Blesk.cz k události mluvčí pankrácké vazební věznice Jiří Dolejší. "Došlo k tomu v brzkých ranních hodinách. Případ v současnosti řeší oddělení prevence," dodal s tím, že muž byl převezen do civilního zdravotnického zařízení. "Muž je v nemocnici ve Střešovicích," dodal mluvčí.

"Pokud to zdravotní stav pacienta dovolí, bude převezen zpět k nám. Věznice disponuje poliklinikou, takže by byl pod zdravotním dohledem také zde," řekl Blesk.cz Dolejší.

V cele nebyl sám

Obviněný Otakar T. podle Novinek.cz nebyl v cele sám. Měl tam dalšího spoluvězně. Od začátku byl ale pod zvýšeným dohledem. "Vazební vězni jsou zpravidla umísťováni po dvou, záleží však na posouzení příslušných orgánů věznice," řekla mluvčí vězeňské služby Markéta Prunerová.

Otakar T. je ve vazbě od pátečního odpoledne, kdy ji na něj uvalil soudce Obvodního soudu pro Prahu 8. Byl to stejný soudce, který ho na podzim propustil pro nedostatek důkazů. Soudce byl tehdy za své rozhodnutí kritizován, protože neshlédl videozáznam z testu Otakara T. na detektoru lži.

Ota T. byl zadržen ve středu policií v Mostě. Policie v pražské Troji jen pár hodin před tím našla tělo pohřešované Aničky Janatková. Následná pitva a testy DNA potvrdily, že se skutečně jedná o devítiletou dívenku, která zmizela 13. října 2010 cestou ze školy.

Ve čtvrtek byl Ota T. obviněn ze znásilnění a vraždy Aničky. Čelí také obvinění z majetkové trestní činnosti. V minulosti byl už osmkrát trestán.




rag38 ( 24. března 2011 01:14 )

Proč by se někdo nevinný věšel, když je nevinný? Bilance - je tady jedno mrtvý dítě, po něm zůstala jeho rodina a ta prožívá obrovskou tragédiii. Přála bych pachatelovi dlouhý život v pořádným vězení, ne v tom našem, aby si to užil. Můžete poradit, jak ochránit naše děti? O tom v diskuzích nepadlo slovo. Úchyláci byli a budou. A lidi ke všemu taky žvejkat budou. Dokud se jich to nedotkne osobně. A také mne zaráží přítomnost a vševědoucnost všech samozvaných a nestudovaných psychologů, co se v diskuzi "vyzvrací" a kteří dle fotografií vidí něco jiného než ostatní. Proč nedrásat rodiče ještě víc, že jo. Otakarovo sperma na batohu mého dítěte by mi jako matce úplně stačilo jako důkaz a Vám všem určitě taky, kdyby šlo o Vaše děti.

soprad ( 23. března 2011 19:52 )

mam radost,ze chcipl.Kolik let bychom ho museli ve vezeni zivit?

skvrnanskyobyvak ( 23. března 2011 10:51 )

No, doufám, že smrtí Otakara případ neuzavře, protože pak bude vrah dále běhat po světě, tolik "náhod". Byl to lump a zloděj, ale nevěřím, že vrah malého dítěte. Od samého začátku si myslím, že měli hledat v blízkém okolí, ale to je to, co se jim velmi momentálně hodí. Je to tragédie, ale už kvůli malé by měla vyplavat na povrh pravda.

jakub-moravec ( 23. března 2011 00:07 )

tonejsemjá, ANO, třikrát a dost! To je fér. Neměli jsme se se Slovenskem rozdělovat a Anička mohla žít.

jakub-moravec ( 22. března 2011 23:57 )

gogo, já to vidím jinak, nevinný člověk nespáchá sebevraždu, A že se v dopise nepřiznal? Protože je haj-zl.

Zobrazit celou diskusi