Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ota T.: Napsal dopis na rozloučenou

Dohnalo Otu T. k pokusu o sebevraždu černé svědomí, nebo to byl strach ze spoluvězňů?
Dohnalo Otu T. k pokusu o sebevraždu černé svědomí, nebo to byl strach ze spoluvězňů?  (Autor: Blesk - Helena Lacinová)
Autor: šim, ap - 
21. března 2011
15:20

Otakar T. se chtěl oběsit na teplácích. V pondělí ráno se ve své cele ve vazební věznici na Pankráci pokusil o sebevraždu, ale ještě předtím zanechal dopis na rozloučenou. Muž je podezřelý ze znásilnění a vraždy Aničky Janatkové. Ani k jednomu se v dopise nepřiznal. Důvodů k pokusu o sebevraždu mohl mít několik.

Obviněný Ota T. se o sebevraždu pokusil v pondělí nad ránem. Chtěl se oběsit na prostěradle. Kdo ho ráno objevil, zatím není jasné, záchranku zavolal dozorce. Po resuscitaci byl převezen do Vojenské nemocnice ve Střešovicích.

"Stav pacienta, který k nám byl dnes ráno převezen z vazební věznice, je vážný," řekla Blesk.cz mluvčí střešovické nemocnice Jitka Zinke. Neuvedla ovšem nic bližšího. Server Aktuálně.cz napsal, že je v umělém spánku a má otok mozku.

Okolnosti případu vyšetřuje vězeňská služba. "Nedošlo k porušení obecně závazných ani interních právních předpisů," řekl mluvčí pankrácké věznice Jiří Dolejší k probíhajícímu vyšetřování.  Otakar T. nebyl na cele sám, ale měl tam dalšího spoluvězně. Byl prý však od počátku pod zvýšeným dohledem.

ČTK uvedla, že podle zdroje obeznámeného s událostí se obviněný pokusil oběsit na teplácích, které připevnil na konzolu od WC. Dozorce událost ohlásil před 03:00.

Podle psychiatra Martina Hollého mohlo vézt Otu T. k pokusu o sebevraždu několik důvodů. "Možná nezvládl pocit odloučení, nebo bezvýchodnost své situace" spekuloval Hollý.

Soudce mohl uvalit vazbu, díky nalezení těla

Ota T. je ve vazbě od pátku, kdy ho tam poslal Obvodní soud Prahy 8. Rozhodl o tom soudce Petr Fassati, který o uvalení vazby rozhodoval již loni na podzim. Tehdy vazbu zamítl a obviněného pustil. Tentokrát neváhal.

Na obviněného Otu T. byla uvalena vazba kvůli obavě, že by mohl uprchnout a opakovat trestnou činnost, pro kterou byl stíhán,“ řekl Blesk.cz jeho kolega Petr Novák, který byl pověřen vyjádřit se k rozhodnutí soudce Fassatiho.

Ten také vysvětlil, proč nevyšlo uvalení vazby na Otu T. již na podzim. Vysvětlil také, proč při prvním rozhodování o uvalení vazby na Otu T. „Tehdy jsme měli k dispozici pouze jeden nepřímý důkaz, nyní existuje důvodné podezření, zejména proto, že měl Ota T. co do činění s místem nálezu těla,“ uvedl Novák.

kudlankabezbozna ( 22. března 2011 10:18 )

Bacha, jakmile tenhle tvůj názor objeví hrnec z uhříněvsi, pěkně si tě podá. Včera nám s pgga za podobné názory vynadala málem do Otovejch milenek

anelam ( 22. března 2011 06:19 )

Přesně,to samé si myslím i já!Jak jsem psala na jiné diskuzi,trousím své otisky všude kama chodím,na vycházkách s dalekohledem,na batoh bych určitě taky sáhla,neškodil by nějaký milionek v batohu zapomenutý i díru bych pujčeným nářadím vykopala,abych ho ukryla a později vyzvedla-nedej bože aby se pak v blízkosti stala nějaká vražda Byla bych 1.podezřelá

sabartnok ( 22. března 2011 06:14 )

se zde diskutovalo a měli jsme k disposici jedinou spojitost s Otou, a tou byla jeho DNA na Aniččině batůžku. Tu nemohl zpochybnit a tak trousil jen kusá zdůvodnění, stejně tak jako policie přes embargo sem tam něco pustila do éteru. Kde je Anička, nevěděl nikdo, protože ani Ota, který přiznal, že jí v den zmizení viděl, nic neřekl. Oprávněně odmítl vypovídat. Já si nyní po objevení tělíčka Aničky zkouším představit, jak jí cestou ze školy viděl. Jak našel batoh, proč nekřičela, proč není víc než jeden svědek, který viděl dvojici, ale nevíme, jak dalece si je jistý, že to byli oni dva... Napadají mě ty nejděsivějsí scénáře její smrti... Tento příběh začal zmizením devítiletého dítěte a měl by se ho týkat až do samého konce. Proto je na policii a soudcích, aby se konečně dohodli a PROKÁZAL, kdo Aničku zabil. KDO TOUŽIL PO JEJÍ KRVI??? Příběh Oty je jiný. Ten se pokusil zabít se sám, aniž by nám, policiii, a všem, kdo jsme Aničku hledali, cokoli vysvětlil, přestože másla na hlavě měl až až. To z jeho strany není fér....

sleepless ( 22. března 2011 05:56 )

NECH TA SADISTICKA K-U-R-VA SKAPE....VSETKYM , KTORI SI VIEME ASPON TROCHU PREDSTAVIT, CIM TO NESTASTNE DIEVCATKO MUSELO PREJST, KYM DODYCHALO, VSETKYM SA NAM ULAVI....VSETKO SVEDCI PROTI NEMU, JE TO BEZCITNY VRAH....MARES UROBIL KUS KVALITNEJ PRACE..A VERTE TOMU, ZE VYSLEDKY TO POTVRDIA

clarocesi ( 21. března 2011 18:15 )

Všichni tady touží po krvi.Připadáte mi stejní jak ten vrah.Jenom nejsem přesvědčenej,že to je ten kterého zatkli.To ,že se někdo dotkne batohu na cestě ještě není důkaz. a to se může vážení přihodit komukoliv z vás.Že to není žádnej svatej to je také jasné,ale zatím mu nikdo nedokázal, že zabil.Jen aby si to naše slavná policie moc neusnadňovala. A to že se pokusil o sebevraždu mne vůbec nepřekvapuje.Málo kdo i nevinej lehce podlehne tlaku a výslechům. A pokud to opravdu udělal tak věřím ,jak se zde psalo,že si s ním spoluvězni poradí.ALE......

Zobrazit celou diskusi