Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Konec oprav na D1 u Brna? Trvají už 4 roky a konečně jdou do finále

Autor: uni, ČTK - 
28. prosince 2016
14:04

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) předpokládá, že příští rok dokončí opravu dálnice D1 mezi 194. a 230. kilometrem, tedy mezi Brnem a Vyškovem. Soustavnou opravu zahájilo v roce 2012 a teď zbývá dokončit poslední, šestikilometrový úsek. Koncem příštího roku by měly zbývat také jen dva neopravené úseky na dálnici D2, jejíž kompletní oprava začala v roce 2013, řekla ČTK mluvčí ŘSD Nina Ledvinová.

Dálnice D1 mezi 194. a 230. kilometrem nebyla zařazena do takzvané velké opravy D1, která již několik let trvá mezi Prahou a Brnem. Její stav byl však také špatný, proto se ŘSD rozhodlo k co nejrychlejší nápravě. Pro příští rok zbývá rekonstruovat úsek mezi 204. a 210. kilometrem ve směru na Prahu.

ŘSD při opravách nechávalo pro provoz tři jízdní pruhy, v jednom směru tedy řidiči stávali pravidelně v kolonách a zdržení se mnohdy počítala na desítky minut, čemuž je ve směru na Ostravu po letošku konec.

Silničáři chystají také investiční záměr pro opravy dálnice D1 mezi 182. a 190. kilometrem, tedy na západ od Brna.

Na dálnici D2 se mají příští rok opravovat dva úseky ve směru do Brna. „Počítáme s opravou mezi třetím až 12. kilometrem a 32. až 42. kilometrem,“ uvedla Ledvinová. I zde zůstávají během stavebních prací k dispozici tři jízdní pruhy, vzhledem k intenzitě dopravy však nejsou kolony tak časté a dlouhé jako na D1.

K opravě už budou na dálnici spojující Brno s Bratislavou zbývat pouze dva úseky, a to třetí až desátý kilometr směr Bratislava a 24. až 32. kilometr směr Brno. Zda k ní dojde v roce 2018, zatím není jisté. Na dálnici D2 si silničáři vyzkoušeli loni opravu rekordně dlouhého souvislého úseku, který měřil 14 kilometrů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi