Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Krejčíř se v Česku nechtěl přiznat. Žádost o převoz prý potají poslal advokát

Autor: ČTK, sou - 
20. října 2016
08:32

Čech Radovan Krejčíř souzený v Jihoafrické republice i v Česku tvrdí, že dopis jihoafrickým úřadům s žádostí o jeho převoz do vlasti výměnou za přiznání k trestným činům, z nichž je v JAR obviněn, napsal advokát bez jeho vědomí. Uvedla to dnes jihoafrická média.

Ve středu jihoafrický server news24 informoval, že Krejčíř se chce v JAR doznat k trestným činům výměnou za souběžné desetileté tresty za každý z nich. Web citoval z Krejčířova údajného dopisu jihoafrickému Národnímu vyšetřovacímu úřadu (NPA). 

Krejčířův obhájce James Grant minulý týden požádal soud o psychiatrický posudek na svého klienta. Uvedl, že Krejčíř trpí bludy a nerozumí soudním postupům. Tuto středu ale jihoafrický nejvyšší soud žádost zamítl.

Soudce Winston Msimeski prohlásil, že pro vyšetření nevidí důvody, a souhlasil s prokurátorem, že žádost je pokusem zdržet již několikrát odložené soudní jednání. Krejčíř v JAR čelí stíhání v asi šesti kriminálních kauzách. V jednom z procesů byl již odsouzen ke 35 letům vězení za únos a mučení.

ellenic ( 20. října 2016 11:17 )

Jen ať si ho tam nechají, potřebujeme snad Krejčíře a k čemu . Tihle zázrační zbohatlíci ne vždy podnikali s čistým štítem. Podvody, nečisté podnikání, praní špinavých peněz . Ať si to vězení užije, to by se mu líbilo bručet v ČR, mít fešácký kriminál a po polovině pustit. Ona ta všechna obvinění v JAR asi nebudou omylem .

pajato73 ( 20. října 2016 09:46 )

urcite chce do CR, tady by byl v kriminale jako na dovolene, v porovnani s kriminalem v JAR... jen at trpi tam, aspon si uvedomi trest a ne pohodicku v CR s televizi, fitneskem a se vsim vsudy... at tam zhnije... ma byt ve vezeni tam, kde ho odsoudili a je to. A jeste aby to slo z ceskych penez...

prycsnima ( 20. října 2016 09:27 )

 Jen ať si užije teploučka v JAR.

salto ( 20. října 2016 08:40 )

JAR - země milovaná

Zobrazit celou diskusi