Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Krejčířův »kamarád« spáchal ve vězení sebevraždu! Podnikali spolu v JAR

Autor: ČTK, lm - 
1. října 2016
11:45

Ve věznici v jihoafrickém Porterville spáchal sebevraždu Jack Watts Cloete, který měl podle jihoafrického listu Son kontakty s Čechem Radovanem Krejčířem. Podle listu měl Cloete problém s plánovaným přesunem do věznice v Johannesburgu.

Mluvčí vězeňské služby řekl, že Cloeteův případ je řízen na celostátní úrovni a že se k němu nemůže vyjádřit. Jiný mluvčí řekl, že se sebevražda vyšetřuje.

Podle jihoafrických sdělovacích prostředků byl Cloete zadržen v roce 2014 a policie zjistila, že měl kontakty s Krejčířem i zavražděným vůdcem podsvětí Cyrilem Beekaou. Policie po Cloetem pátrala v souvislosti s několika trestnými činy, mezi nimiž byl i pokus o vraždu a obchodování s drogami.

Beeka byl zastřelen v roce 2011, podle médií je považován za někdejšího Krejčířova obchodního partnera a spekulovalo se o Krejčířově podílu na Beekaově vraždě.

Krejčíř žije v JAR od roku 2007. Byl tam odsouzen za únos a mučení bratra drogového dealera, který zmizel s 25 kilogramy pervitinu. Krejčíř za to byl odsouzen k 35 letům vězení, ale je obviněn i v dalších případech. V procesu s dalšími čtyřmi lidmi čelí obžalobě ze spoluviny na vraždě Libanonce Sama Issy. V ČR byl Krejčíř odsouzen k 15 letům vězení za více než půlmiliardový daňový únik, snahu o vytunelování státního podniku Čepro, přípravu vraždy celníka a další trestné činy. Do JAR Krejčíř přesídlil ze Seychel, kam utekl při policejní razii ve svém domě v ČR. Jeho azylové řízení v JAR není ukončeno, což komplikuje žádost ČR o jeho vydání.

sugarbitter ( 1. října 2016 14:28 )

říká s e,kdo lže ten kreade a kdo krade? Nemám se bát? Soudím se s papalášem.

hanka666 ( 1. října 2016 13:20 )

Oni spolu podnikali? Snad kradli, loupili a vraždili.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání