Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Život Radovana Krejčíře je v ohrožení, varuje jeho právník

Autor: shp - 
8. dubna 2016
12:59

Radovan Krejčíř je možná v nejpřísněji střežené jihoafrické věznici, ale přesto je v ní jeho život ohrožen. To tvrdí jeho právník Cliff Alexander. Podle něj se uprchlého českého podnikatele pokusí někdo zabít. Krejčíř je obviněný mimo jiné z plánovaní vraždy a organizovaného zločinu.

Alexander říká, že varoval vězeňskou správu o možném útoku na Krejčíře. „Napsal jsem jejímu nadřízenému naše obavy, že se ho někdo pokusí zabít,“ informoval advokát web The Citizen. Alexander pokračoval o Krejčířovi výřečně, že je lehké na něj ukázat prstem a podobně.

Právníkovo tvrzení přišlo velmi brzy poté, co vyšlo najevo, že se měl zaměstnanec vězeňské správy Solly Matlae pokoušet pomoci Krejčířovi pláchnout z věznice. Jeho komplicem měl být místní gangster Sandile Mdumbe.

Matlae v té době (pokusu o útěk) Krejčíře strážil a pokusil se mu pomoci uniknout z vězení,“ uvedla mluvčí jihoafrického státního zastupitelství Phindi Louwová. K tomu oběma přibude i obvinění z pokusu vraždy soudce Colina Lamonta, který předsedal soudu s Krejčířem v případu pokusu o vraždu, únosu a obchodu s drogami.

Lamont Krejčíře na konci února odsoudil k 35 letům ve vězení, Čech se proti tomu hodlá odvolat. Nikdo jiný kromě právníka Alexandera však v současnosti informace o tom, že by Krejčířovi hrozilo nebezpečí, nemá.

ruprecht286 ( 8. dubna 2016 18:05 )

 Krejčíř je národní i mezinárodní gauner a přeji mu v jihoafrickém vězení dlouhý pobyt. Nejlépe min. 30 let!

noacojezase ( 8. dubna 2016 16:26 )

Kolik životů bylo v ohrožení díky němu?

moiaza ( 8. dubna 2016 16:17 )

 Kéž by ještě nezemřel a trápil se co nejdéle. Jenže on je vyčůraný. Pokud neuvidím úmrtní list Krejčíře, neuvěřím že zhebnul. Jenže on hraje zřejmě divadélko. Taková Dášenka v kalhotech.

salto ( 8. dubna 2016 15:27 )

Bylo by špatné, kdyby se mu něco stalo. Jen ať si to poctivě vyžere. Přeju mu dlouhý život

zdenkk ( 8. dubna 2016 14:18 )

Důchodci, i ti co tam brzy budete, pamatujte si to do voleb !!! Top 09 proti navýšení pro důchodce : 200,-Kč !!! Nikdo z TOP 09 nehlasoval pro zvýšení důchodů od 1.ledna 2017 !!! Nesouhlasilo 13 : Zdeněk Bezecný, Jan Farský, Petr Gazdík,Leoš Heger, Václav Horáček, Jiří Koubek ,Marek Ženíšek,Věra Kovářová, Michal Kučera, Helena Langšádlová, František Laudát,Jaroslav Lobkowicz (Plzeň), Karel Tureček Nepřihlášeni: 4. Nina Nováková, Stanislav Polčák, Karel Schwarzenberg(usnul), František Vácha Zdrželi se: 3: Jiří Skalický, Anna Putnová, Gabriela Pecková Omluveni: 6: Markéta Adamová, Jitka Chalánková ,Daniel Korte, Miroslav Kalousek,Rom Kostřica, Herbert Pavera ____________________________________________________________________________ Všichni z TOP 09, ale hlasovali pro zvýšení platů poslanců o 7000,- Kč !!! !!! ... za TOP 09 pro BYLO VŠECH .............26 poslanců !!!

Zobrazit celou diskusi