Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ochucené „Mattonky“ mizí z pultů, neprošly testem. Na které si dát pozor?

Mattoni stahuje z pultů vody, které neprošly senzorickými testy.
Mattoni stahuje z pultů vody, které neprošly senzorickými testy.  (Autor: ČTK)
Autor: bud - 
13. května 2016
11:47

Pulty českých obchodů jsou zaplaveny závadnými minerálkami značky Mattoni. Jde o perlivé ochucené vody, u kterých senzorické testy vyhodnotily, že jsou nevhodné ke konzumaci. Podle vyjádření Mattoni ještě tisíce láhví nebyly staženy z prodeje.

Jde o ochucené perlivé vody Mattoni (1,5 litru) s příchutí bílé hrozny, citron, malina a pomeranč. Datum minimální trvanlivosti závadných vod se pohybuje od 31. 3. 2017 do 6. 5. 2017. (Podrobněji v přehledu níže.)

„Z důvodu předběžné opatrnosti, kdy zjištění senzorických změn vedou k závěru, že potravina nemusí být vhodná ke spotřebě,“ stojí v dokumentu rozeslaných firmou do obchodů, který má redakce Blesk.cz k dispozici. „Příčinu změny senzorických vlastností prověřujeme.“

Podle pokynů prodejcům by všechny dotčené vody měly být staženy z prodeje. Zákazníci, kteří tuto vodu zakoupili, by ji měli vrátit do obchodu, kde zadarmo obdrží nezávadnou náhradu.

Mattoni: Může za to nekvalitní šťáva

Informaci Blesk.cz potvrdil i mediální zástupce Mattoni Pavel Novák. „V rámci pravidelných interních kontrol jsme zjistili, že tyto vybrané produkty mohou nevyhovující senzorické vlastnosti, s maximální pravděpodobností vinou nekvalitní části dodávky ovocné šťávy od externího dodavatele,“ uvedl Novák.

Podle něj proces nahrazování vadných šarží v obchodech probíhá velmi rychle, přesto jsou ještě na pultech tisíce láhví. „V prodejnách, kde byly zakoupeny, mohou spotřebitelé tyto výrobky bez problémů vrátit. Spotřebitelům i obchodním partnerům se velmi omlouváme,“ dodal Novák.

Problematické šarže vod Mattoni Problematické šarže vod Mattoni | archiv CNC

radka.seznam ( 14. května 2016 01:31 )

U nás neplatí drahý - kvalitní... Mattoni jsou v té dražší kategorii a jsou to také šmejdy... Už by s tou kvalitou potravin a nápojů měly úřady něco účinného dělat!!!!

venxa ( 13. května 2016 20:44 )

Pijte COKE a ne ty taliansky ch.canky.

Petr_V_Brok ( 13. května 2016 15:27 )

Pan mediální zástupce Mattoni Pavel Novák je trochu popleta - do minerálních vod Mattoni se nikdy žádná šťáva z ovoce nedávala - nanejvýše "přírodně identické aroma".

tendertouch ( 13. května 2016 14:33 )

To je hnus velebnosti. Já myslela, že před revolucí jsme tu měli hnusné potraviny. To ale asi nebyla pravda a ten pravý hnus si užíváme nyní a ještě bez kontrol se dostane až k nám jako Bioparox, alkohol teď i Mattoni.

pupak ( 13. května 2016 14:20 )

Jediná Havlova chyba byla, že razil heslo "Nejsme jako oni". I když jeho rodině ukradli Lucernu a Barrandov, nezhoupli se na kandelábrech. Škoda, byla to promarněná příležitost, jak se zbavit komunistů.

Zobrazit celou diskusi