Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jeden krok a jste v bahně. V ústecké obci postavili jen třetinu silnice

Autor: tmp - 
5. března 2016
07:00

Rozmáčená, bahnitá a stará kamenná cesta v ústecké Ředhošti už potřebovala řadu let opravit. Obec se pro opravu nakonec sice rozhodla, překvapivě ale zmodernizovala pouze její třetinu. Další dvě nechala v původní podobě. Obyvatelé se vzbouřili a chtějí cestu dokončit celou, starosta si ale za rozhodnutím stojí.

O ukončení asfaltky, ze které řidiči přejíždí do bahnité, rozmáčené a nevzhledné kamenité cesty, rozhodlo podle místních zastupitelstvo. Některým obyvatelům se ale jeho rozhodnutí nezamlouvá.

Jednou z nespokojených je i paní Věra (redakce identitu ženy zná, s ohledem na velikost obce a obavy ze msty jsme její jméno změnili, pozn. red.), která napsala starostovi, ať je příjezdová cesta přebudována celá. Odpovědi se ale nedočkala, proto zavolala přímo. „Vymlouval se a říkal, že za bláto si můžeme sami. V podstatě mi neodůvodnil, proč nemůže obec cestu dostavět,“ řekla. Na starostu se tak obrátil i Blesk.cz.

„Ta silnice je tam z kostek! Tak na kostky, které jsou nesmírně cenné, nebudeme dávat asfalt, nejsme tak blbí, reagoval podrážděně starosta Josef Bíža (ODS).

Podle něj žulové kostky vydrží ještě několik desítek let. „Nebudu přikrývat žulové kostky, které přežijí i vaše vnuky,“ vysvětlil pro Blesk.cz. Podle paní Věry ale žulové kostky byly i na opraveném úseku, a zdůvodnění starosty tak nechápe. Starosta také zmínil novou školku, na kterou obec momentálně šetří. „Je to rozhodnutí zastupitelstva. Tečka,“ ukončil hovor rázně.

ljubaa ( 5. března 2016 14:13 )

V ústecké Ředhošti - Ředhošť je od Ústí nad Labem vzdálená 50km. Takže by se spíše hodilo napsat - V Řehošti, okr. Litoměřice v Ústeckém kraji... jinak to podle chytrých pisálků vypadá, že Ředhošť je součástí Ústí...

panda82 ( 5. března 2016 10:26 )

 Nejen v ústecké obci, i v naši, navíc nezbylo, muselo se ušetřit náměstkům na pololetní odměny, teď se šetří na celoroční a ty budou vyššíl, takže zase obce utřou ha ha

Zobrazit celou diskusi