Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dceru ústeckého hejtmana bodl přítel do třísel. Vykrvácela

Autor: uá - 
5. ledna 2016
17:29

Rodina hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka (63) prožívá velkou bolest. Nevlastní dceru Ivu (†23) zavraždil její přítel Pavel K. (22). Bodl ji do třísel a přeťal tepnu. Mladá maminka dvouleté holčičky rychle vykrvácela.

Tragédie se odehrála o víkendu v Bílině v domě, kde měl mladý pár pronajatý byt. Jejich soužití ale nebylo idylické. Pavel K. byl podle lidí z okolí závislý na drogách. Nepracoval, svou partnerku, s níž měl malou dcerku (2,5), podle svědků bil a nutil ji, aby si brala půjčky, které pak neměli z čeho splácet.

Hádky

„Už dříve jsem viděla, jak se tu hádali před domem. Rodina se ji snažila chránit, zajistili jí i pobyt v azylovém domě, zase se ale k němu vrátila,“ řekla sousedka. Proč dívka ze slušné rodiny našla zalíbení v problematickém, už dříve trestaném násilníkovi, nechápala. „Nepostarali se ani o to dítě, holčičku vychovává babička,“ dodala.

Hádka předcházela i osudnému napadení, k němuž došlo 2. ledna v noci. Pavel K. při něm partnerku bodl nožem do třísla. Zasáhl tepnu, dívka vykrvácela. Policisté ho obvinili z ublížení na zdraví s následkem smrti. To, že by chtěl vraždit, mu zatím neprokázali.

Vazba

Soudu v úterý stačilo pouhých 40 minut na to, aby ho poslal do vazby. Podle státního zástupce Vladimíra Jana hrozí, že by mohl utéct a skrývat se a také v násilné trestné činnosti pokračovat. „Je v podmínce,“ uvedl Jan.

jerry ( 6. ledna 2016 07:50 )

Tak do třísel říkáte?

aaobcanka ( 6. ledna 2016 01:46 )

Ach jo.

trhnisinadledvinkou ( 5. ledna 2016 21:14 )

byla vyženěná, čili nevlastní

pavel215_klafunda ( 5. ledna 2016 17:40 )

santikxauz ( 5. ledna 2016 17:35 )

Havlova mládež.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání