Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zoufalí obyvatelé zničeného Janova: Platí tady dvojí metr

Autor: uá, zrk - 
29. dubna 2015
05:02

Starousedlíci ze sídliště Janov, na jejichž problémy upozornil Milovan Mareš svým svérázným inzerátem, žijí obklopeni nepřizpůsobivými ve špíně a věčném křiku. Sledují, jak se jejich domy mění v ruiny, a nechápou, že tomu nikdo neučiní přítrž.

Chtěli by odejít, ale nemohou. Ceny jejich bytů totiž klesly tak, že i kdyby je prodali, nové bydlení si za utržené peníze nekoupí. O to hůř nesou fakt, že nepřizpůsobiví takové problémy nemají. „Byt zničí, nechají na něm dluh a pak se přestěhují do dalšího. Realitka jim ho pronajme, je jí to jedno,“ shodují se místní, podle nichž platí na sídlišti dvojí metr.

„Nepřizpůsobiví všechno zničí, chodí po trávě, odpadky hážou na zem. Nikdy jsem neviděla, že by dostali pokutu, zatímco mně ji napařili za to, že jsem měla psa na volno,“ řekla jedna z místních, Eva Marešová (58). Podle ní nemají starousedlíci ve městě ani žádné zastání. „Když potřebujeme radu, musíme si zaplatit právníka. Pro nepřizpůsobivé je tu přitom několik kanceláří, kde jim poradenství nabízí bezplatně,“ dodala.

Blesk se pokusil kontaktovat kvůli problémům Janovských kancelář ombudsmanky. Ta se prý ale bude tamními problémy zabývat až poté, co od místních dostane podnět.

mikimaus321 ( 3. května 2015 16:17 )

Hermana z Bratislavy Děvínská nová Ves na ně

setroseuros ( 3. května 2015 11:40 )

porad do nich jen cpeme! Jsou to vyhozeny penize!!Kolikkrat se je uz pokouseli zmenit! Jednoduse to nejde!!!! Protoze oni sami to nechteji!!!!!! NAucili sme je , ze vse muzou dostat , nemuseji delat ,muzou beztrestne krast... Zjistili, ze delat deti je vyhodnejsi nez delat! A tak hned po skonceni ZS uz od 15 rodi do kdy muzou! Dostanou pak na vse! a nemusi rano letet do prace a vecer z prace! Oni za 10 000 delat nepujdou jak bilí! Kdyz vidim, kolik se jich sejde , kdyz se neco deje a to vse nikde nedela!!!!! je mi spatne z toho kam to speje-me! Komunisti si s nima vedeli rady!! Ty byty a jejich okoli bych dal do parlamentu EU. At se kouknou jake byli a jake jsou dnes a pak at nas buzeruji!! Ostatne s temi co utekli do VB a Belgie... uz tam taky maji problemy a nevedi si taky rady!!!

tonnydenny ( 29. dubna 2015 17:04 )

 Spiny spinave to je jak krysy nejde se toho zbavit a mnozi se to jenom

alexa-lexa ( 29. dubna 2015 14:24 )

Ty imbecile, kdopak tam bydlel asi dřív??? Těžko to byli cigoši!!!

alenam ( 29. dubna 2015 12:25 )

uvedenými tresty přísně poroučí a nařizuje, aby tuto sběř, kdyby jí někde, jmenovitě ale v lesích postihli, ihned nejbližším úřadům udali, ji schytati a právu odevzdati pomáhali. Kdyby ale některá vrchnost, některý úředník, rychtář neb kdokoliv jiný dle výkazů těchto nejednali a cikánům při jejich potulování se jakýmkoliv způsobem pomáhali, propadají následujícím trestům: osoby zámožné zaplatí 100 dukátů; nemají-li po ruce peněz, zabaví a prodá se jejich majetek. Osoby chudé jiným způsobem se potrestají. "Hrůzný tento císařský zákon byl od místodržících českých zvláštním cirkulářem dne 12. března 1726 ve všech městech a u všech úřadů oznámen. Mimo to vyvěšeny byly po hranicích tabule, na nichž zákon ten napsán, a tresty, jaké na cikány čekaly, vymalovány byly. Že se úřadové podle něho ihned a přísně řídili, toho podávají nám domácí naše archivy zřejmých důkazů. No a dnes si chodí pro sociální dávky ,pro podpory a pak si zajedou taxíkem nakoupit do Tesca. Ti naši předkové byli strašní rasisti,že jo!

Zobrazit celou diskusi