Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Američanka byla vdaná za 10 cizinců najednou: Jedním byl i Čech

Autor: ČTK - 
11. dubna 2015
06:40

Celkem deseti mužům řekla prý své "ano" žena z New Yorku, která v průběhu 11 let podle vyšetřovatelů uzavřela sňatky s imigranty z různých částí světa včetně Česka.

Mnoho z nich před svatbou nikdy neviděla a nestýkala se s nimi ani po obřadu, ale rozvést se nikdy nenechala. U newyorského soudu za to bude v květnu čelit obviněním kvůli falšování dokumentů a pokusu o imigrační podvod, které pro ni podle agentury AP mohou znamenat až čtyři roky vězení.

Devětatřicetiletá Liana Barrientosová původem z Dominikánské republiky si podle obžaloby v letech 1999 až 2010 vzala desítku přistěhovalců pocházejících vedle Česka z Bangladéše, Egypta, Gruzie, Mali, Pákistánu či Turecka.

Přiznala se k tomu, že devět ze svých manželů před svatbou vůbec neviděla. Nejméně sedm z nich si podle vyšetřovatelů díky předstíranému manželství chtělo legalizovat svůj pobyt ve Spojených státech. Když se to několika z nich nepovedlo, požádali o rozvod, aby mohli zkusit štěstí v dalším svazku.

Barrientosová přiznala, že v jednom případě dostala za vstup do manželství zaplaceno, vinu na falšování úředních dokumentů však popírá. Jeden z jejích manželů byl vypovězen ze Spojených států po zadržení protiteroristickou policií kvůli údajným vyhrůžkám na adresu USA.

jentakjen.voght. ( 11. dubna 2015 09:59 )

Je hnusná jako většina američanek

Zobrazit celou diskusi