Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Putin skončí u soudu v Haagu! Budeme vedle sebe v cele, prohlásil vůdce separatistů

Autor: INT, lm - 
14. prosince 2014
15:34

Igor Girkin-Strelkov, bývalý vůdce doněckých separatistů, se opřel do ruského prezidenta a svého spojence Vladimira Putina. Pokud Rusko nezasáhne do ukrajinského konfliktu, skončí prý spolu před Mezinárodním soudním dvorem v Haagu.

O Strelkově vyhrůžce adresované Putinovi informoval EuroMaidanPress. Bývalý hlavní velitel vzbouřeneckých sil Doněcké oblasti varoval, že Ukrajina využívá příměří, aby vybavila a posílila ozbrojené síly předtím, než na východ Ukrajiny dorazí další bojovníci z Ruska. Strelkov se také obává, že by přísné protiruské sankce mohly ochabit podporu separatistů ze strany ruské veřejnosti.

Pokud Putin otevřeně nevyšle do Donbasu ozbrojené složky, nejpozději na jaře separatistická bašta údajně padne. Strelkov si myslí, že právě tou dobou zaútočí ukrajinská armáda spolu s jednotkami NATO a vzhledem k rostoucímu zklamání místních z neochoty ruského prezidenta pomoci vlastnímu lidu ani nedojde k žádným větším bojům.

Na závěr Strelkov varoval Putina před možným moskevským majdanem, který by mohl vzniknout jako reakce na ekonomický kolaps a zjevnou zradu ruské populace v Donbasu. "Pokud Putin bude jednat jako dosud, skončíme vedle sebe v cele v Haagu. Samozřejmě jen pokud nás dostanou živé," uzavřel Strelkov.

.abcd.abcd. ( 15. prosince 2014 22:19 )

Nic, tak se ozvi, pokud sem ještě dorazíš.

.abcd.abcd. ( 15. prosince 2014 22:18 )

Protože tam žijou Židé a ti uměj kšeftovat ve velkým a pak to prodaj pěkně draze.

.abcd.abcd. ( 15. prosince 2014 22:16 )

O co ti vlastně jde, bejku?

.abcd.abcd. ( 15. prosince 2014 22:15 )

Kde jseš?

.abcd.abcd. ( 15. prosince 2014 22:15 )

Zas tak růžový to tam s tím zdravotnictvím nemáte, zase nepral. Nikdo o tvý pindy nestojí.

Zobrazit celou diskusi