Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Putin okouzlil francouzského prezidenta: Hollande odcházel z jednání s úsměvem!

Autor: ČTK, lm - 
6. prosince 2014
22:30

Ruský prezident Vladimir Putin vyjádřil po dnešní schůzce s francouzským protějškem Françoisem Hollandem naději, že se brzy podaří uzavřít novou dohodu o příměří na východě Ukrajiny. Hollande se s Putinem sešel na moskevském letišti Vnukovo, kde se zastavil cestou z Kazachstánu zpět do vlasti.

"Jak Francie, tak Rusko požadují, aby krveprolití neprodleně skončilo a aby se našly cesty vedoucí ke sblížení, a to včetně obnovení jednotného politického prostranství (na Ukrajině). Situace na Ukrajině je tragická, stále tam umírají lidé. Velmi však doufám, že se v nejbližší době najde definitivní řešení, související s příměřím," řekl Putin novinářům po asi dvouhodinové schůzce.

Ukrajinský prezident Petro Porošenko dnes oznámil, že další kolo mírových jednání by se mohlo odehrát příští úterý v Minsku, povstalci však navrhují, aby se schůzka konala až v pátek.

Putin také varoval Kyjev před snahou izolovat povstalecká území na jihovýchodě Ukrajiny, kde žije tři až pět milionů lidí, protože pak "by bylo těžké představit si územní celistvost Ukrajiny".

Kyjev nedávno přerušil finanční toky na povstalecká území v Donbasu, včetně vyplácení důchodů či sociálních dávek. Naopak zbytek Ukrajiny se musí obejít bez uhlí z Donbasu, což těžce doléhá na ukrajinskou energetiku.

Ruský prezident zdůraznil, že tyto hospodářské styky je nutné obnovit - a že výměnou za dodávky uhlí z Donbasu by měly následovat dodávky ukrajinské elektřiny i obnovení činnosti finančních institucí na povstaleckých územích. "To vše se dá udělat. Je to nutné, a to co nejdříve," řekl.

tymitaky ( 7. prosince 2014 20:02 )

Možná i za celou galaxii.

jana999 ( 7. prosince 2014 17:54 )

takový debil a mluví za celý svět

zabibol ( 7. prosince 2014 17:20 )

Putler lže a stále hledá nějaké spojence. Jenomže celý svět už má toho fašistického rusáka plné zuby. Potřebuje od Francouzů válečné lodě, proto se tak úlisně usmívá.

zabibol ( 7. prosince 2014 15:25 )

Putler je stejnou pohromou Ruska, jakou pohromou byl pro Němce Hitler. Válku už začal.

wandzi ( 7. prosince 2014 12:54 )

Putinova obliba je velká (v současné době mírně padá), protože když člověk jako Putin umí manipulovat s lidmi, není to problém. Sám si užívá západního luxusu, včetně jeho dcery. Putin není ani zdaleka nejlepším vůdcem ruského lidu a potvrzují to i ruští experti. Balancuje na hranici, která ho může stát nejenom moc. Hazarduje s životy svých občanů, je mu u zadku, zda má jeho národ co jíst, paktuje se s oligarchy, protože ví, že s nima jeho existence stojí i padá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa