Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V luxusním apartmánu si bankéř prostřelil hlavu: První oběť otřesu ruské měny?

V apartmánu údajně tohoto luxusního moskevského hotelu si vzal bankéř život
V apartmánu údajně tohoto luxusního moskevského hotelu si vzal bankéř život  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: simao, ČTK - 
17. prosince 2014
06:36

Rubl klesá a klesá, Rusové jsou stále nervóznější. Do krajnosti to dotáhl patrně bankéř v Moskvě, který si prostřelil hlavu v apartmánu v luxusním hotelu v Moskvě. Stal se tak nejspíš první obětí měnových otřesů, které trápí Putinovu zemi.

Rusko se v těchto dnech potýká s dramatickým pádem hodnoty rublu, který kromě klesajících cen ropy způsobily i sankce vyhlášené Evropskou unií a USA. Rubl ve srovnání s počátkem roku ztratil polovinu své hodnoty.

V apartmánu jednoho z moskevských hotelů byl v úterý večer nalezen zhruba sedmdesátiletý muž s prostřelenou hlavou. Oznámila to agentura Interfax s odvoláním na policejní zprávu.

Zabil se spolumajitel bankovního domu

Agentura uvedla, že sebevrah byl spolumajitelem jistého bankovního domu a skoncoval se životem kvůli nynějším měnovým otřesům. Policisté jméno mrtvého muže nezveřejnili. "Není vyloučeno, že příčinou sebevraždy bylo psychické napětí dnešních dnů," potvrdil policejní zdroj.

Tělo našli zaměstnanci hotelu, které vyděsil výstřel. Podle serveru LifeNews k tragické příhodě došlo v hotelu Nacional, jednom z nejluxusnějších v Moskvě. 

Obama podepíše nové protiruské sankce

Vyhlídky na zlepšení přitom pro Rusko rozhodně neznamená to, že americký prezident Barack Obama tento týden podepíše nové protiruské sankce - zaměřené na osoby a firmy provokující nestabilitu na Ukrajině. Oznámil to mluvčí Bílého domu Josh Earnest.

Návrh amerického zákona má přitom za cíl podpořit Ukrajinu a vytvořit další tlak na Kreml. Americký zákon o podpoře svobody na Ukrajině přitom otevírá dveře k dodávkám zbraní Ukrajině a k rozšíření protiruských sankcí. Postihy se na jeho základě rozšíří na další společnosti obchodující se zbraněmi či firmy dodávající technologie k těžbě ropy. V případě výpadků v dodávkách ruského zemního plynu členským státům NATO se má na sankčním seznamu USA octnout i ruský monopolní vývozce Gazprom.

Moskva v reakci na nové sankce obvinila Washington, že dělá vše pro to, aby zničil předivo vztahů mezi oběma zeměmi. Podle ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova má Moskva vážné důvody se domnívat, že západní sankce mají za cíl změnu režimu v Rusku. Ministr zahraničí USA John Kerry prohlásil, že případné uvolnění sankcí záleží na postoji ruského prezidenta Putina.

aluman ( 17. prosince 2014 11:47 )

To spíš nebýt rusáků a jejich paktu s Hitlerem před druhou světovou, mohlo být nakonec všechno jinak a když už tu druhou světovou rozjeli, tak nebýt rusácké rozpínavosti a touhy po ovládnutí co největšího území, tak nás o pár dnů dřív než oni osvobodili amíci a neměli bychom tu čtyřicetiletou devastaci přirozeného vývoje.

aluman ( 17. prosince 2014 11:42 )

On ho bere ještě někdo vážně?

aluman ( 17. prosince 2014 11:41 )

tak nějak

ernstthal ( 17. prosince 2014 10:41 )

Nebýt zrovna Hitlera a rusáků,tak po roce 1945 by se rodily jiné generace.A lidé narození po roce 1945 by neexistovali....Předpokládám že zdrclamrdka se narodil před rokem 1938 a ne v Sudetech

jyrka ( 17. prosince 2014 10:37 )

Přesně tak

Zobrazit celou diskusi