Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Porodní bábu dělala Lucii (20) doma máma: Dítě zemřelo!

Autor: shp, zb - 
25. června 2014
11:47

Osádka sanitky v Kašperských Horách na Klatovsku se zděsila, když dorazila do domu ke krvácející Lucii (20). Vedle ní totiž spatřila mrtvolku miminka! Rodina mladé ženy totiž zdravotníkům do telefonu zamlčela, že absolvovala domácí porod, při kterém děťátko zahynulo. Roli porodní báby přitom zastala matka Lucie...

„Volali nám, že paní krvácí. Až když jsme na místo přijeli, zjistili jsme, že je tam i novorozenec, který nejevil známky života. Matku i dítě jsme odvezli do nemocnice v Sušici,“ uvedla Lenka Ptáčková z plzeňské záchranky s tím, že rodina pří tísňovém hovoru dispečerce záchranky těhotenství i domácí porod zamlčela.

Lucie (20) rodila podle informací Blesku doma za asistence matky a dítě, které se narodilo, vážilo asi 3,5 kg. Nešťastný porod teď vyšetřuje krajská kriminálka. Policisté zjišťují, jestli se dítě narodilo živé či mrtvé a zda na jeho smrti nese někdo vinu, protože podle informací Blesku takové podezření existuje.

„Příčinu smrti určí soudní pitva. Od toho se bude odvíjet další právní kvalifikace,“ uvedla krajská policejní mluvčí Ivana Telekešová. Policejní vyšetřování může trvat i týdny.

tigress ( 26. června 2014 01:37 )

Vegeto, máš tečku, blběno

honza1965 ( 26. června 2014 00:29 )

Omlouvám se, nevšimla jsem si že je přihlášený manžel. Jana V.

honza1965 ( 26. června 2014 00:28 )

Já spíš vzpomínám na velice hrubý, neochotný a nepříjemný panovačný personál s nulovou empatií k pocitům a potřebám prvorodičky z doby tuhé totality kdy bylo k rodičkám přistupováno jako ke zboží na jedoucím pásu a kdy jim bylo spíláno za vybočení z předpokládané doby porodu podle které byly seřazeny......porod se mi rozjel naplno když přede mnou byly ještě další tři rodičky a já málem porodila vestoje v hekárně jelikož jsem byla okřiknuta že ještě rodit nemůžu, že podle doktora to na mě má přijít za déle jak hodinu a já už přitom měla hlavičku mezi nohama.....nakonec všechno dopadlo dobře a je pravdou že ani přes tyto velice nepříjemné vzpomínky bych si doma rodit netroufla a ani bych to nikomu nedoporučovala.

zelena.karkulka ( 26. června 2014 00:27 )

přesně tak.

zelena.karkulka ( 26. června 2014 00:25 )

na mě to taky působí takto-jako kriminální čin,ne jako domácí porod

Zobrazit celou diskusi