Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Další tragický domácí porod: Miminko zemřelo pár hodin po narození!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ljš, sch - 
8. července 2014
18:02

Nechtěla rodit v nemocnici, a tak zvolila domácí porod. Maminka z Roztok u Prahy si k němu také pozvala kvalifikovanou asistentku, přesto ale porod skončil smrtí novorozence. Tragédii nyní vyšetřuje policie.

Podle informací Blesku proběhl samotný porod zřejmě bez komplikací. Dítě přišlo na svět v úterý v časných ranních hodinách, zemřelo však až po odchodu porodní asistentky, když s ním rodina byla sama. Záchranáři byli do domu přivoláni kolem 11. hodiny.

Případ nyní prověřuje policie. „V tuto chvíli nebylo zjištěno cizí zavinění, byla nařízena pitva a nadále to bude předmětem zkoumání i soudního lékaře, aby zjistil, na co novorozenec zemřel,“ potvrdila Blesku mluvčí středočeské policie Štěpánka Zatloukalová. „Že by došlo k pochybení asistentky není z prvotního šetření zřejmé,“ dodala.

Koncem června došlo k podobnému neštěstí v Kašperských Horách na Sušicku. Tam ale dvacetiletá maminka své těhotenství po celou dobu tajila a policie nevyloučila, že její miminko mohlo po porodu zemřít násilnou smrtí.

abzk ( 10. července 2014 17:01 )

Ty blbe, víš kolik dětí už zabil stres rodičky do kterýho jí dostal bezohlednej personál porodnice? Víš hovno tak nekritizuj. Ženská potřebuje k porodu pohodu, ne aby dítě ze stresu uskřípla a narodilo se jí postižený nebo mrtvý.

abzk ( 10. července 2014 16:56 )

Bej to v porodnici, tak by tou dobou kdy dítě umřelo, bylo už asi tak hodinu očumováno nesterilním příbuzenstvem a v případě náhlýho úmrtí by mu nepomohli ani v tom špitále. Představ si že novorozenci umíraj i ve špitálech, ale to není taková senzace jako když se to stane doma, tak se o tom v bulváru nedočteš.

abzk ( 10. července 2014 16:49 )

Utajený porod když se vědělo že je těhotná? Tak nevím kdo je tu víc na hlavu jestli on nebo ty.......no spíš ty

lobotom ( 9. července 2014 20:23 )

Přirozený výběr... Díky matce, že se pokouší udržovat naši populaci fyzicky kvalitní. I když jen to nestačí.

gabi50 ( 9. července 2014 19:57 )

Ty pič.usi,proč bych měla být zabedněná jenom proto, že Slováků je tu nas.raných jako hnoje a ani se nesnaží mluvit česky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání