Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tragédie na Sušicku: Domácí porod skončil smrtí novorozence!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: ZS Trans Hospital)
Autor: ljš, zb - 
24. června 2014
14:25

Rodila doma za pomoci své matky. Dvacetiletá dívka z Kašperských Hor na Sušicku začala během porodu silně krvácet, a tak k ní musela být přivolána záchranka. Když však přijeli lékaři na místo, byla novorozená holčička už mrtvá.

„Volali nám, že paní krvácí. Až když jsme na místo přijeli, zjistili jsme, že je tam i novorozenec, který nejevil známky života. Matku i dítě jsme odvezli do nemocnice v Sušici,“ uvedla Lenka Ptáčková z plzeňské záchranky s tím, že rodina při tísňovém hovoru dispečerce záchranky těhotenství i domácí porod zamlčela.

Nikdo zatím oficiálně nepotvrdil, že dívka rodila doma plánovaně. Zdravotníci však byli přivoláni podle dostupných informací až po narození dítěte, což by společně s faktem, že rodina zdravotníkům porod zatajila, nasvědčovalo spíše tomu, že se o tzv. překotný porod nejednalo.

Žena (20) rodila podle informací Blesku doma za asistence matky a holčička, která se narodila, vážila asi 3,5 kg. Nešťastný porod teď vyšetřuje krajská kriminálka. Policisté zjišťují, jestli se dítě narodilo živé, či mrtvé a zda na jeho smrti nese někdo vinu, protože podle informací Blesku takové podezření existuje.

„Příčinu smrti určí nařízená soudní pitva, která určí i to, zda dítě bylo donošené, či předčasně narozené," řekla krajská policejní mluvčí Ivana Telekešová. V případu zatím nebyl nikdo obviněn.

Co si o domácích porodech myslíte? Mělo by zůstat na matce, kde se rozhodne dítě přivést na svět? Svůj názor můžete vyjádřit v diskusi pod článkem.

.abcd.abcd. ( 25. června 2014 20:04 )

Každý má rozhodnout jak chce.

.abcd.abcd. ( 25. června 2014 20:03 )

Kdybys uměla číst, nemusela by ses blbě ptát.

bramboracka ( 25. června 2014 13:44 )

mám taky tentýž dojem

tigress ( 25. června 2014 11:00 )

Naše blbá jentakjen . Se nemůžu zeptat jak to myslela nebo co?

buban ( 25. června 2014 10:07 )

Mám ten stejný názor, co se vás týče. Mea maxima culpa.

Zobrazit celou diskusi