Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matka zavražděné Petry (†15): Za smrt dcery cítím vinu!

Autor: ljš - 
10. března 2014
10:19

Přišla o milovanou dceru a obviňuje z toho i sebe. Petru (†15) brutálně umučili její kamarádi, kteří za to budou pykat dlouhá léta ve vězení. Maminka zavražděné dívky ale přiznala, že i ona k tragédii přispěla tím, že dívku vychovávala příliš volně.

Rodina Petry požadovala za nemajetkovou újmu jeden a půl milionu korun. Tomu soudce ale nevyhověl. „Kdyby té dívce bylo dvacet let, tak se o tom vůbec nebavím. Této dívce ale bylo teprve patnáct a byla žákyní deváté třídy základní školy. Jako rodič si nedovedu představit, že bych neměl kontakt na rodinu, u níž by mělo moje dítě o víkendu přespat. Poškozená měla naprostou a nekontrolovatelnou volnost a v tomto směru vidím pochybení na straně rodičů," vysvětlil Deníku soudce Miloš Žďárský, proč požadavkům pozůstalých nevyhověl.

To uznává i maminka zavražděné dívky. „Musím přiznat, že určitou vinu cítím. Neměli jsme ji pouštět tak často. Brala jsem to tak, že i jiné děti v jejím věku mají větší volnost. V tomto směru vinu cítím," svěřila se Deníku matka zavražděné Petry.

Podle rozsudku mají otec a matka Petry dostat dohromady 480 tisíc korun, její bratr potom 175 tisíc korun. Pokud by chtěli získat i zbytek požadovaných peněz, budou se muset obrátit na civilní řízení.

Video  Vynesení rozsudku nad vrahy Petry  - Blesk - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

9rot6 ( 11. března 2014 05:47 )

Nejsem žádný upjatý moralista,ale bohužel jak to, že matka nebohé dívky,a to prosím "ŽÁKYNĚ" deváté třídy, jí pouštěla na diskotéky,no jednoznačně dost fatální selhání rodičů, asi nám teď budou poroučet patnáctileté děti a my jim budeme poskytovat královské kapesné a držet hubu, vrahy neomlouvám, ale je tu zdvižený prst,odpovědnost za výchovu mají rodiče!

eremita ( 10. března 2014 22:18 )

Hezky se moralizuje, když brutálně a bez svědomí nezavraždí vaše dítě. Hranice, jak a co patnáctiletým puberťákům zakazovat, nenásilně vést do světa dospěláků je zatraceně vratká. Kde se ale v mladých lidech vezme tak zcestné uvažování, že z nich udělá bezcitné vrahy? Rodinné prostředí ani vliv vzdělávacích zařízení nezanechal stopy. Nebo jo? Měla holčina volnější režim, jenže i patnáctka s kinderstube klášterní chovanky neříká vždycky pravdu o svých plánech. Tragédie, ve které nemá smysl hledat další viníky.....

popocatepetl ( 10. března 2014 16:02 )

Třeba budou v práci Tedy, pokud nejsi obchodník s antikoncepcí!

hofihofi ( 10. března 2014 16:01 )

Poškozená měla naprostou a nekontrolovatelnou volnost a v tomto směru vidím pochybení na straně rodičů," vysvětlil Deníku soudce Miloš Žďárský, proč požadavkům pozůstalých nevyhověl. Tady je ta hlavni pricina, holka si mohla delat co chtela. Coz ovsem neomlouva ty vrahy.

hofihofi ( 10. března 2014 15:59 )

Jsi tele, kdyz vyvolavas stredovek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání