Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Vrazi Petry (†15) míří do nejtvrdšího kriminálu: Čeká je šikana a bití od spoluvězňů?

Autor: Richard Veselý, Jan Doležal - 
8. března 2014
05:00

Šikana, bití od spoluvězňů… I něco horšího. To podle znalců vězeňského prostředí čeká dvojici mladíků, odsouzených za vraždu školačky Petry (†15). Vrazi Kisiov se Zavřelem vyfasovali u soudu 25 a 22 let v nejtvrdším kriminálu. Co všechno je tam čeká a kam půjdou sedět?

Petru Michal Kisiov (22) loni v březnu znásilnil a vyhodil z okna. Protože pád přežila, s Tomášem Zavřelem (22) ji pak uškrtili a ukopali, její tělo hodili do popelnice. V kriminálu to teď budou mít pořádně těžké. „Není pochyb o tom, že se za mřížemi mohou osobně setkat se šikanou, bitím, těžko se to říká, ale i znásilňováním. Sedí tam spousta bisexuálů,“ řekl bývalý bachař, kterého Blesk oslovil.

Peklo ve vězení

„Mezi vězni je celá řada psychopatických osobností se sklonem k sebestřednosti. Ti mají potřebu uspokojovat nejen své sexuální potřeby, ale i pocity své vlastní výjimečnosti, panovačnosti a sklonů k agresivitě,“ uvedl soudní znalec z oboru psychiatrie Jiří Raboch. „Postavení odsouzených mladíků ve věznici bude jistě složité. Ze strany ostatních vězňů může docházet i k šikaně,“ řekl.

"Ti kluci nepatří do sorty tzv. prasečkářů, zneužívačů dětí pod 10 let věku. I když se ale věznice snaží odsouzené rozsortýrovat tak, aby s protřelými mazáky pokud možno nepřišli do styku, ne vždy se to daří," dodává bývalý dozorce, který si nepřál být jmenován. "Hodně záleží na tom, jak se dokážou prosadit. Jejich okolívelmi rychle vycítí zakřiknutost, labilitu a oni se v tom případě velmi rychle stanou terčem nejrůznější šikany - budou muset posluhova ta podobně," řekl.

Mírov, Valdice, nebo jinam?

„Vzhledem k závažnosti činu je soud poslal do věznice se zvýšenou ostrahou. To znamená, že půjdou na Mírov, do Valdic, Karviné nebo Horního Slavkova. V těchto věznicích jsou podmínky velice drsné,“ potvrdil Blesku právník Jaroslav Ortman. „Panuje tam zpřísněný režim, na vycházku ven se vězni nikdy nedostanou, smí jen na vězeňský dvůr, kde se procházejí stále dokola. Není tam možnost pracovat, drtivou většinu času tráví vězni v zamřížované cele,“ popsal.

Odsouzení si mohou po odsezení dvou třetin trestu požádat o podmínečné propuštění. „Tyto žádosti se posuzují individuálně podle chování a nebezpečnosti vězně, znalci posuzují možnosti resocializace, tedy pravděpodobnost, že se vězeň takzvaně napravil,“ dodal Jaroslav Ortman.

satanklaus ( 9. března 2014 12:15 )

Aluman psal "něco proveditelného". Nemyslel tím zvrhlé sexuální představy sadistické úchylačky

satanklaus ( 9. března 2014 12:13 )

Ále prd. Nikdo jim nic nevysvětlí. Nikdo se kvůli nějaký Petře nepřipraví o možnost aby se sám jednou z lochu dostal a to co nejdřív, což jde jenom bez škraloupu.

petrkramny.vrah ( 9. března 2014 09:11 )

KDYBY KLUCI MELI PRACHY TAK VYSOUDI OD MATKY PETRY JESTE OMLUVU. JAKO ROLINCOVA!!

petrkramny.vrah ( 9. března 2014 09:10 )

A CO VRAH ROLINCOVA? TA JE OK CHUDACI KLUCI

petrkramny.vrah ( 9. března 2014 09:09 )

 CHUDACI KLUCI-VRAZDILI A DOSTALI TREST ROLINCOVA VRAZDILA A JESTE SE ZVIDITELNUJE V TV. ODSUZUJETE KISIVA A ROLINCOVA VAM NEVADI!!!

Zobrazit celou diskusi