Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Je poseroutka! Říká otčím Jakuba, který odklízel tělo zavražděné Petry

Autor: lvi - 
21. března 2014
12:47

Za odklízení těla brutálně zavražděné Petry (†15) dostal Jakub Doležal dva roky.  Ve středu opět stanul před soudem. Tentokrát měl vypovídat v kauze svého druhého otčíma Pavla Okapala.

Okapal je obviněn hned z několika trestných činů a během přípravného řízení a vyšetřování proti němu právě Doležal svědčil. Včera ale otočil a odmítl vypovídat, jelikož by jeho výpověď mohla otčíma poškodit.

V případu měla svědčit i korunní svědkyně, která je Doležalovou příbuznou. K soudu ale bez omluvy nedorazila, proto jí soudce udělil pokutu deset tisíc korun.

Když si dal svůj oblíbený rumíček...

Před trestní senát tak předstoupil pouze první Doležalův otčím. S matkou Jakuba Doležala žil čtrnáct let. Tomu, že by se jeho nevlastní syn podílel na vraždě Petry, nevěří. „Z toho případu jsem na mrtvici, ale Jakubovi věřím, že na ni (Petru) ani nesáhl. On není špatný kluk. Je to takový poseroutka, který se bál vyndat z pastičky i myš," řekl otčím serveru denik.cz. Něco jiného podle něj bylo, když si Jakub dal svůj oblíbený rum. „Když si dal rumíček, tak byl jinej. Jinak spolu jsme měli dobrý vztah. Ještě dnes mi říká taťuldo," dodal.

Doležal byl odsouzen na dva roky za pomáhání při odklízení těla zavražděné Petry. Rozsudek zatím není pravomocný. Státní zástupce se proti rozsudku odvolal. Žalobce navíc podal stížnost proti propuštění Doležala z vazby. O stížnosti by měl rozhodnout Vrchní soud v Olomouci. Mluvčí soudu řekl, že zatím k nim spis nedorazil, a tak není známo, kdy bude soud kauzu řešit.

aanitaa ( 21. března 2014 18:48 )

karmavana strucne , jasne , vystizne

soltero1 ( 21. března 2014 14:46 )

Státní zástupce se proto rozsudku (2 roky) odvolal, takže doufám, že to tomu par.chantovi ještě spočítají.

soltero1 ( 21. března 2014 14:45 )

zdá se mi to v obou případech málo!

karmavana ( 21. března 2014 14:18 )

Tak to je fakt životní stoka. První, druhej otčím, rumeček, vraždička, srab... taková ta lidská spodinka.

zabibol ( 21. března 2014 14:14 )

Přečti si ten článek znova.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání