Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

16 let stará vražda potrestána nebude? Soud podezřelého pustil na svobodu

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, ljš - 
6. května 2014
14:27

Před šestnácti lety ho v jeho taxíku přepadli a pobodali, až vykrvácel. Jeho vrahovi to ale zřejmě projde. Liberecký soud dnes propustil podezřelého, který se soudu s dalšími třemi kumpány léta úspěšně vyhýbal.

Krajský soud v Liberci dnes zprostil obžaloby čtyřiatřicetiletého Milana Kičuru z 16 let staré vraždy českolipského taxikáře. Podle soudu se nepodařilo prokázat, že by do taxíku nastoupil a muže bodl. Pokud se neobjeví nové důkazy, násilná smrt potrestána nebude. Rozhodnutí není pravomocné, státní zástupce si vzal lhůtu na rozmyšlenou. Kičura nebude potrestán ani za spáchané loupeže, podle soudu se na něj vztahuje loňská prezidentská amnestie. Státní zástupce si proti tomu podal stížnost.

V procesu původně figurovaly dvě bratrské dvojice, Milan a David Kičurové a Jan a Petr Mlázovští. Už v roce 2000 sice krajský soud za vraždu odsoudil ke čtrnáctiletému vězení Milana Kičuru a další tři muže potrestal za loupeže vězením od čtyř do sedmi let. Vrchní soud však tresty zrušil a obžalovaným se pak léta dařilo blokovat cestu k pravomocnému rozsudku tím, že se ani jednou nesešli při hlavním líčení. Až do října 2011 se tak neuskutečnilo ani jedno stání a komplikace provázely i další jednání.

Podle předchozích výpovědí muži vraždu taxikáře v říjnu 1998 pravděpodobně dopředu neplánovali. Jeden z nich ale ztratil nervy a bodl ho nožem do krku. Znalec v oboru lékařství Jiří Fialka řekl, že šlo o nečekaný, leč velmi účinný útok. Po ráně nožem měl taxikář poraněné obě krční tepny, do bezvědomí upadl po několika vteřinách a zemřel za několik desítek vteřin. Podle znalce vrah pravděpodobně seděl na zadním sedadle. Lupiči oběti sebrali 800 korun, telefon a kalkulačku.

ninka64 ( 7. května 2014 01:01 )

Co čekat od naší zkorumpované justice...............

negomba ( 6. května 2014 19:21 )

Toho soudce hnát k zodpovědnosti!! Grázlové zabíjí na silnicích zfetovaní nebo opilí.. a soud je propustí.. Teď tohle!! Je tu opravdu veliký bordel!!

madr1111 ( 6. května 2014 18:41 )

jak víš ,že to jsou cigáni?

jm51 ( 6. května 2014 15:02 )

A zase jsme u toho. Naše benevolence a neschopnost. V Americe by už byli pod drnem, nebo by už museli v base nastavovat p.r.d.e.l.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání