Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Holčičku odrodil její táta: Rady dostával od operátorky po telefonu!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: jad - 
19. dubna 2014
21:20

Drama se šťastným koncem se odehrálo dnes na Mělnicku. Porod své ženy musel zvládnout sám novopečený tatínek! Ještě než se na místo dostala záchranka, držel už svou dcerku v náručí. V infarktových chvilkách mu přitom pomáhala po telefonu operátorka záchranné služby.

„Rychle přijeďte, na moji manželku přišly porodní bolesti!“ volal v sobotu vyděšený muž z Mělnicka na dispečink středočeské záchranky. Zdravotníci okamžitě vyrazili na místo, ale po dvou minutách nastávající otec volal znovu, že porod už začíná.

Operátorka mu klidným hlasem radila, co má dělat. Za čtyři minuty už držel v rukou čerstvě narozenou dcerku. "Operátorka vedla probíhající porod po telefonu a muž v následujících čtyřech minutách podle jejích instrukcí pomohl na svět zdravé holčičce," potvrdila mluvčí krajské záchranky Petra Effenbergová serveru idnes.cz. Holčičku i maminku převezli záchranáři do mělnické nemocnice. Obě jsou v pořádku.

pravdatrue ( 6. května 2014 20:39 )

Tak nějak. Každopádně nevím nevím, co by si chudáci rodiče bez přesné navigace počali. Což mi připomíná, navigoval je někdo správnými a erudovanými pokyny i při početí...?!

itartas ( 20. dubna 2014 18:21 )

pašák taťka!

violahorska ( 19. dubna 2014 22:26 )

Tatínkovi gratuluji nejen k dcerce, ale i k výkonu (jiný by se složil). A tatínku (osobní vzkaz), až se nebude v životě dařit, vzpomeňte na perné chvíle u porodu - jak žena trpěla, jak se mimi dralo na svět. Určitě tato zkušenost bude mít VLIV na žebříček VAŠICH HODNOT. Tak mnoho zdaru.

jahodovyknedlik ( 19. dubna 2014 21:55 )

"Porod své ženy musel zvládnout sám novopečený tatínek! Super, tak to měla paní veget. To tam nakonec ani nemusela být.

moonladyxindl ( 19. dubna 2014 21:39 )

 To je skvělý,že to takhle dopadlo..holčičce ať se daří

Zobrazit celou diskusi