Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Drama při domácím porodu: Matka (32) téměř vykrvácela!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Policejní deník)
Autor: ljš - 
4. srpna 2014
19:27

Rozhodla se porodit svou dceru doma, nakonec ale stejně skončila ve vážném stavu v nemocnici. Pro mladou maminku z Frýdecko-místecka musel letět vrtulník poté, co začala po domácím porodu silně krvácet.

"Před desátou hodinou dopolední přijali operátoři tísňovou výzvu k pacientce po porodu v obci Krásná v Beskydech. Na udané místo ihned vyjela pozemní posádka zdravotnické záchranné služby a pomoci vzlétl i vrtulník z Ostravy," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Dvaatřicetiletá žena porodila v ranních hodinách doma dítě. Miminko bylo v pořádku, stav rodičky se ale začal komplikovat. "U pacientky došlo postupně ke značné a život ohrožující krevní ztrátě. V době příjezdu záchranářů byla při vědomí, jevila již však známky šokového stavu," dodal Humpl.

Záchranáři proto ženu zajistili, napojili na kyslíkový přístroj a podali jí příslušné léky. Pacientka byla poté letecky a za stále monitorace životních funkcí, přepravena do frýdecko-místecké nemocnice.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jity ( 5. srpna 2014 12:50 )

Souhlasím se všemi příspvěky, kteří navrhují aby si to to jelito zaplatilo samo. Veškerou péči, a to že mi nějaký vožrala nebo feťák na silnici nabourá, tak za to přece ti nevinní nemohou, ale platit by měli ti viníci. Což se pokud vím dělo, ale když jsou to nemakačenkové tak to je problém.

e.44 ( 5. srpna 2014 12:14 )

Konečně rozumný příspěvek. Všechny jsou tu chytré jak rádio ale to buď ze zvyku nebo proto, že měly kliku na dobrou péči ve špitále. Mě při prvním porodu doktor připojil na nějaký přístroj který zaznamenával co se ve mě děje, jelikož když mi píchli vodu (nepřirozený debilní nesmysl tohle udělat), tak prý byla mírně zakalená, a pak odešel do sesterny "na kafe" a dvě hodny mě tam v bolestech nechal a že prej se nesmím hýbat abych nemátla ten přístroj. Po těch dvou hodinách šel okolo náhodou jinej doktor, všimnul si údajů na přístroji a začal mazec že to dítě prý už mělo být dávno venku. Naštěstí to skončilo dobře ale mít tenkrát možnost vybrat si jestli budu podruhé rodit ve špitále kde se nikdo neobtěžuje sledovat jak na tom jsem nebo jestli budu rodit doma s asistentkou která se bude věnovat jenom mě a v případě problému zavolá sanitku okamžitě, vybrala bych si porod doma. Jak píšeš o tom uskřípnutí, tak to jsem zažila když jsem rodila podruhé. Jednu mladou holku tam tak vystresovali (ještě že já mám dobré nervy), že o dítě přišla. Dostali ho ven silně přidušené a asi po třech dnech umřelo ale o tom už jsem tady jednou psala....

majojo ( 5. srpna 2014 08:47 )

Řidiči ovšem bývají většinou pojištění....

dandova ( 5. srpna 2014 08:44 )

A pan otec? Zapaluje tyčinky nebo co.

dandova ( 5. srpna 2014 08:43 )

Zobrazit celou diskusi