Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Janoušek s tříletým trestem na krku: Zmizel kmotr do Chorvatska?

Autor: poe, simao - 
2. května 2014
05:48

Měl se za nedotknutelného. Teď ale Roman Janoušek (45) narazil. Soud ho za nehodu, při níž v opilosti srazil ženu, poslal na tři roky do vězení. K tomu ještě milovník luxusních aut vyfasoval pětiletý zákaz řízení. Verdikt si však osobně neyslechl. A spekuluje se, zda je kmotr vůbec v Česku. Podle TV Nova již několik dní nikoli.

„Je vinen,“ vyřkl ve středu ortel soudce nad kdysi vlivným kmotrem, co zpozadí podle svých slov ovládal dění v Praze. Podle rozsudku sice Janouškova nehoda nebyla pokusem o vraždu, jak tvrdila obžaloba, ale tím v něm pozitiva pro lobbistu skončila. „Ve stavu, v jakém byl, vůbec neměl za volant sedat,“stálo ve verdiktu. Janoušek prý moc dobře věděl, co dokáže alkohol. Ženu, do jejíhož auta naboural a jež se mu pak postavila do cesty, prý srazil úmyslně...

Všichni jsou už v... Chorvatsku?

V době incidentu se Janoušek nacházel ve stavu středně těžké opilosti... Kde se však Janoušek nachází nyní? Podle TV Nova si užívá slunce v Chorvatsku, kde má vilu. "Jeho nejbližší soused řekl, že Janouška i s jeho rodinou v Zadaru viděl. Přijeli už před pěti dny," citovala televize chorvatského reportéra Viceviče a upozornila, že Janoušek jezdí do Chorvatska poměrně často.

Na Janouškův pobyt v zahraničí pak podle Novy mají odkazovat i otevřená okna a dveře Janouškovy vily. Jenže další kmotrovi sousedi raději mlčí... Janoušek přitom podle chorvatských médií údajně své "panství v Zadaru" v minulosti rozšířil. Zda je Janoušek právě v Chorvatsku, to však jeho právník Vít Široký odmítl potvrdit. Proti středečnímu verdiktu soudu však již podal odvolání.

Roman Janoušek loni koupil podle chorvatských médií další pozemky Roman Janoušek loni koupil podle chorvatských médií další pozemky | Google Maps

Janouškův "kat": Soudce, který rozhodoval i o Blytheovi

O Janouškovi mezitím v Česku rozhodoval soudce Tomáš Kubovec, který má pověst spíš umírněného muže. Na patnáct let například poslal do vězení vraha, který ubodal starší ženu. Státní zástupkyně sice požadovala trest o tři roky vyšší, podle Kubovce ale vražda nebyla extrémně brutální, a proto zvolil nižší sazbu. Kubovec také rozhodoval i případ amerického metalového zpěváka Randyho Blytha, kterému hrozilo až deset let vězení za usmrcení fanouška. Blyth byl ale nakonec obžaloby zproštěn. Za pokus o vraždu původně Janouškovi hrozilo až 18 let za mřížemi.

gogo ( 24. května 2014 22:09 )

Justice je jen *** prodejná..

gogo ( 24. května 2014 22:09 )

Přesně tak...

gogo ( 24. května 2014 22:09 )

Ten je opravdu chudák...

gogo ( 24. května 2014 22:08 )

Je to k smíchu. Nebo k pláči ?

308win ( 2. května 2014 11:25 )

Mafiánovi 18 let za pokus vraždy a mafsoudci 10 za krytí svého vrahounského kamaráda.

Zobrazit celou diskusi