Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Janoušek má novou káru: Na facebooku se chlubí se novým modelem od Porsche!

Autor: lvi - 
15. května 2014
18:40

Kmotr a kdysi vlivný lobbista Roman Janoušek (45) zřejmě rád provokuje. Poté, co od soudu vyfasoval tři roky odnětí svobody a pětiletý zákaz řízení, rozhodl se, řže si náladu spraví novým přírůstkem, ale zřejmě jen do garáže. Zakoupil si zcela nový Porsche Macan a stal se tak jedním z prvních majitelů zmíněného vozu v Česku!

Cena Janouškova nejnovějšího mazlíčka se pohybuje kolem 2,2 milionu korun (základní model pozn. red.) a jde o následovníka populárního modelu Cayenne, kterým měl Janoušek v minulosti způsobit nehodu, při níž na přechodu srazil ženu.

S Macanem si moc neužije

Soud před časem udělil Janouškovi trest 3 roky nepodmíněně ve věznici s dozorem. A navrch přidal pětiletý zákaz řízení. Proti rozsudku se však odvolal a zatím je na svobodě. Podle obžaloby přejel lobbista 23. března 2012 po dopravní nehodě řidičku (51), která vystoupila z auta a chtěla s ním kolizi řešit. Následně z místa ujel. Když Janouška zastavili policisté, naměřili mu skoro 2 promile alkoholu. Žena se zhruba měsíc a půl léčila v nemocnici s otokem mozku a zlomenými žebry.

Za pokus o vraždu a ohrožení pod vlivem návykové látky hrozilo Janouškovi původně až 18 let vězení. Státní zástupkyně pro něj požadovala 10 let za mřížemi. Soud však v ostře sledovaném procesu rozhodl jinak. Překvalifikoval totiž čin na těžké ublížení na zdraví. Podle předsedy trestního senátu Tomáše Kubovce o pokus o vraždu nešlo, protože Janoušek nebyl v důsledku požití alkoholických nápojů schopen adekvátně reagovat na situaci.

Video Rozsudek nad Romanem Janouškem - Ladislav Křivan
Video se připravuje ...

salto ( 16. května 2014 08:19 )

Tak Romane, rychle si to užij, ať máš na co vzpomínat - jo a bacha na Vietnamky

akublender ( 16. května 2014 07:47 )

jenže z té dvacky se na léčbu dostane sotva koruna

qwerty1805 ( 16. května 2014 06:48 )

tak dej panáky

majojo ( 16. května 2014 06:14 )

Rozumím tomu dobře, že protože byl kmotřík sjetej jak hovado, dostane nižší trest, protože nebyl schopen posoudit závažnost svého jednání? Tak jdu na to, pupínci. Krok č. 1- jdu si koupit flašku vizoura a vymlasknu ji. Krok č. 2 - jdu někoho zamordovat. To jsem zvědavá, kolik dostanu natvrdo v první instanci a na kolik mi to naše justice zaokrouhlí po odvolání.

pgga ( 16. května 2014 04:29 )

Kde v zahranici?...Na vychode...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa