Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vrah Kočky mladšího: Jeho milence vyplatí 550 tisíc! Chtěla 10 milionů

Autor: simao, ČTK - 
20. listopadu 2013
12:00

Celkem 10 milionů požadovala družka po zastřeleném Václavu Kočkovi mladším po vrahovi Bohumírovi Ďuričkovi. Jenže soud ji nepotěšil. Vyšel ji vstříc jen částečně - Ďuričko bude muset vyplatit 550 tisíc Kočkově milence a jejich společnému synovi, bez nároku na odškodnění však zůstal druhý z jejích synů! Rozsudek však zatím není pravomocný.

Václav Kočka mladší měl dvě rodiny. Manželku Evu s dětmi Václavem a Editou, družku Markétu Palečkovou s jejich společným synem Davidem a synem Nicolasem, kterého měla milenka z předchozího vztahu. Soud nyní rozhodoval o tom, kolik bude muset Kočkův vrah Bohumír Ďuričko vyplatit Kočkově druhé rodině. A milenku nepotěšil!

Pražský městský soud totiž vynesl tento ortel: Ďuričko musí pozůstalým zaplatit 550 tisíc korun, ačkoli žádali celkem deset milionů. Milenka má podle dnešního verdiktu dostat 250 tisíc korun, jejich společný syn 300 tisíc. Syn Palečkové Nicolas pak nárok na odškodnění nemá.

Milenka chtěla miliony pro sebe i svého druhého syna

Palečková přitom v žalobě, ve které žádala 5 milionů pro syna Davida a dalších 5 milionů pro sebe a Nicolase, argumentovala tím, že Ďuričko svým činem dětem i jí samotné výrazně zasáhl do práva na soukromý a rodinný život. Výše požadované částky podle ní odpovídá brutálnosti zásahu a Ďuričkovým majetkovým poměrům... Podle soudu ale bylo soužití Kočky a jeho přítelkyně naprosto netypické, protože současně vedl dvě domácnosti.

Kočkův vrah na mizině

Ďuričko přitom Kočku zastřelil v roce 2008 v pražské restauraci Monarch po křtu a autogramiádě knihy tehdejšího předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Soudy mu za to udělily trest 12,5 roku vězení. S desetimilionovou částkou pro druhou Kočkovu rodinu však Ďuričko nesouhlasil. Odškodnění by podle něj nemělo být zároveň sankcí. Podnikatel navíc už dříve uvedl, že je ve velmi špatné finanční situaci a na kontě má dluh 20 milionů. Soud mu navíc v minulosti již uložil zaplatit Kočkově bývalé přítelkyni a jeho synovi 480 tisíc korun. "Vzhledem ke své finanční situaci nezvládá platit ani na své vlastní děti. Částka deset milionů je zcela nepřiměřená jeho finanční situaci," tvrdil u soudu Ďuričkův advokát.

lewakbob ( 20. listopadu 2013 13:23 )

kocka dostala cocku....a zbytek kocek lize Paroubek...

sores ( 20. listopadu 2013 13:22 )

No v Americe by je určitě dostala! Tam se platí pokaždé vysoké peníze postiženým a to dokonce i za hovadiny. V Česku je všechno naruby.

lewakbob ( 20. listopadu 2013 13:13 )

pan hotelier drepi...ale mrtwa braun komediantska kocka....dobra kocka..

tarot666 ( 20. listopadu 2013 12:03 )

půl míče za kočku a kolik je cena za slušného člověka....

Zobrazit celou diskusi