Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Těhotná policistka Míša (29) si stěžovala na sexuální obtěžování: Nadřízení ji vyhodili!

Michaela tvrdí, že ji kvůli rizikovému těhotenství nemohou vyhodit
Michaela tvrdí, že ji kvůli rizikovému těhotenství nemohou vyhodit  (Autor: Nový Čas)
Autor: shp - 
18. června 2013
09:39

Je pěkná a pracovitá, ale nenechá se sebou zametat! Když nadřízení šikanovali a sexuálně obtěžovali policejní těhulku Michaelu Hartwigovou (29), rozhodla se protestovat. Namísto zadostiučinění ji ale čekal vyhazov.

Michaela pracovala u městské policie v Banské Bystrici. Chování nadřízených se však nedalo snášet. „Už v minulosti jsem se na Vás obrátila ve věci šikanování za stany pana Piterky, náčelníka městské policie. Vnímám to jako psychický nátlak na moji osobu,“ napsala Michaela vedení.

Dostala výpověď kvůli stěžování?

A její stížnost se dočkala odezvy. Sám Ľubomír Piterka loni odešel ze své funkce, protože na něj byl vyvíjen nátlak. Michaela však dostala výpověď. Stěžovala si totiž později i proti nadřízenému Pavlu Slovákovi, který ji měl dokonce sexuálně obtěžovat.

Zrušili její místo

Sice nelze potvrdit, že Michaela dostala výpověď kvůli stížnosti na obtěžování, ale vývoj událostí je velmi znepokojující. „Náčelník městské policie se na základě sníženého rozpočtu rozhodl i s cílem pro zvýšení efektivity pro některá opatření. Výsledkem je zrušení pěti řídících funkcí, mezi kterými figuruje i místo Michaely Hartwigové,“ řekla mluvčí primátora Martina Kanisová.

Nemohou mě vyhodit, jsem těhotná

Michaela se však brání tím, že je výpověď neprávoplatná. „Podle mě jsem nadále zaměstnankyní městské policie ve funkci velitel operačního střediska. Smlouvu se mnou podle zákona rozvázat nemohou. Jsem totiž v ochranné lhůtě a navíc mám rizikové těhotenství,“ říká.

e.44 ( 18. června 2013 22:56 )

Někdy jo, ale ne tak často, jak si myslíš. Mnohdy totiž lidi ani všechny právní prostředky neznají, neobtěžují se je ani zjistit nebo si to chtějí medializací jaksi ulehčit, jako tahle husička. Ten kdo ví nebo mu není zatěžko si svá práva a způsob jejich zajištění zjistit nemá v drtivé většině případů medializaci zapotřebí. Tahle husička ani neví na co má a nemá právo v případě výpovědi kvůli zrušení pracovní pozice a než by si to zjistila, raděj se cpe do bulváru

manolla1 ( 18. června 2013 20:13 )

Já se teda divím a divit se nepřestanu, dokud bude vládnout nespravedlnost - bordel ! ...

manolla1 ( 18. června 2013 20:10 )

jé jej... Tvůj názor má cenu zlata ..., líbí se mi ..., škoda jen, že realita bývá úplně jiná ... bohužel!

manolla1 ( 18. června 2013 20:07 )

Někdy jsou Vám všechny dostupné právní prostředky k H...u! Až když se to do toho vloží sdělovací prostředky - televize, pak je i šance na úspěch! Je to velice smutné, pokud člověk ukáže na nějaký nešvar v práci, atd. že místo nápravy - bývá potrestán! To moje hlava vážně nebere! Člověku nezbývá, než o svá práva tvrdě bojovat - nenechat se - nepadnout na kolena!

japos22 ( 18. června 2013 15:29 )

Karel Schwrzenberg by řekl, že to bylo vydírání "tvrzením o sexuálním obtěžování"

Zobrazit celou diskusi