Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C

Skandál na policii v Domažlicích: Kriminalista (37) sexuálně obtěžoval vyslýchané ženy

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Foto Blesk)
Autor: Zbyněk Schnapka - 
23. května 2012
17:37

Sexuální skandál otřásá policií v Domažlicích. Jeden z kriminalistů (37) totiž zneužíval své pravomoci a přímo na policejní služebně sexuálně obtěžoval zadržené ženy, které vyslýchal. Kvůli tomu ho zadrželi detektivové z Generální inspekce bezpečnostních sborů.

„Ano mohu potvrdit, že jsme minulý týden tohoto policistu zadrželi. Několik měsíců jsme ho sledovali. Od února máme zdokumentováno několik případů sexuálního obtěžování žen při výsleších,“ řekla Blesku mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů Radka Sandorová.

Podle informací Blesku pracoval zadržený policista u služby kriminální policie a vyšetřování v Domažlicích.. Vyslýchaných žen se nejdříve zeptal, jestli nemají u sebe nějaké nahrávací zařízení. Pak jim udělal osobní prohlídku. Při tom jim dost nevybíravým způsobem osahával intimní místa.

„Tento policista už u nás nepracuje. Byl propuštěn od policie. Více k případu nemohu říci,“ uvedla Dagmar Brožová z ředitelství policie. Detektivové inspekce teď zadrženého policistu stíhají z pokračujícího zvlášť závažného zločinu zneužití pravomoci úřední osoby a pokračujícího zločinu sexuálního nátlaku.

Zadržený kriminalista má teď z ostudy kabát a jeho kolegové se od něj distancují. „Neudělal ostudu jen sobě, ale i celé policii. Jsme proto na něj pořádně naštvaní,“ okomentovali zadržení svého kolegy domažličtí policisté.

vavruskova17ka ( 24. května 2012 00:42 )

Na internetu serfuju denne, ale az dnes jsem nasla tohle http://***/XWUK a je to pro me SOK!

egal ( 23. května 2012 23:10 )

znám pár zm rdů z Tausu (Domažlic) a je třeba říci,že třeba takovej alkoholik Pudil či jemu podobní, by tohle určitě udělali(i když zrovna on není benga.)

buban ( 23. května 2012 21:42 )

ale-uplne trapne v kosmetickem kufriku. Sranda byla, ze se snazili ty marky z te tuby vytlacit-jako pastu.Mimochodem-ty marky jsem mela v ohrnutych manzetach dzinoveho saka.

montevideo ( 23. května 2012 21:27 )

...kde jsi...

montevideo ( 23. května 2012 21:26 )

A kdea tu tubu měla ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání