Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vymyšlené znásilnění: Muži byli očištěni až po dvou letech

Autor: Helena Lacinová - 
2. května 2012
18:27

Prolhaná dívka a zfušovaný posudek soudní znalkyně málem zničily trojici nevinných mužů život. Šestnáctiletá studentka je obvinila ze znásilnění a znalkyně její výpověď podpořila. Soudce jim ale naštěstí neuvěřil.

Lež dívky o znásilnění, kterou neodhalila soudní psycholožka, málem zničila kariéru a život třem mladým mužům. Policisté Tomáš V. (23), František K. (23) a zedník Václav K. (22) dva roky žili s nálepkou obžalovaných z toho, že v březnu roku 2010 znásilnili v bytě jednoho z nich dívku (16). Předseda senátu Okresního soudu v Teplicích Miroslav Čapek ve středu nad všemi vynesl zprošťující rozsudek.

Předtím hodinu a půl masíroval u výslechu soudní psycholožku Ilonu Wölfelovou, která ve svém prvním posudku dívku označila za věrohodnou. A to přesto, že už tehdy byla na světě fotografie, na níž dívka souloží v pozici takzvaně na koníčka, a z podkladů policie z přípravného řízení bylo zřejmé, že není něco v pořádku.

Znásilnění oznamovala lékařka dětského oddělení nemocnice, kde byla údajně znásilněná hospitalizována a svěřila se s tím ošetřující sestře. Obě vypovídaly, že dívka se však nechovala, jako znásilněná.

Soudce proto při předchozím stání přizval Wölfelovou k hlavnímu líčení, aby znovu dívku na základě dalších faktů posoudila. Ta svůj rozhodující posudek otočila s tím, že v prvopočátku nevěnovala náležitou pozornost rodinnému zázemí dívky.

„Policie žádá levné posudky a my znalci se všeobecně věnujeme jen tomu nejnutnějšímu,“ uvedla další důvod. Ukázalo se, že motivem dívčina lhaní byla obava z reakce přísné babičky, která jí vychovávala. Aby ta se nedozvěděla pravdu.

Rozsudek není pravomocný. Státní zástupce si ponechal lhůtu na rozmyšlenou.


simeon ( 3. května 2012 08:26 )

chápat netřeba, důkazní řízení obsahoval několik desítek stran, posudek taky nemálo, na jednu A4 se toho moc nenapíše. Důležitější než názor diskutérů je závěr soudce který má komplexní informace, a ten je jasný, tedy asi fakt kecala, nemyslíte?

lpitriska ( 3. května 2012 08:01 )

Jednou jsem k nějakýmu článku psala,je to čubka a bylo to vytečkovaný,fakt nekecá,ale u psa je slovo mrcha to mírný jinak je vždycky snůška vulgarismů nejhrubšího zrna,tak už je zvyklý

opportunity ( 2. května 2012 22:00 )

Nechápu... když to někdo dělá "na koníčka", tak to je důkaz, že ji nikdo nemůže znásilnit? Pokud tedy to foto nebylo přímo z téhle akce, ale to ve článku není..

lipno ( 2. května 2012 20:41 )

Tupče, kolikrát jsem psal, že slůvka projdou normálně, nebo koktáš i písmem?

lipno ( 2. května 2012 20:41 )

Tupče, kolikrát jsem psal, že slůvka projdou normálně, nebo koktáš i písmem?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání