Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Muž prostřelil manželce harpunou pusu: Být to o centimetr vedle, je mrtvá, řekl doktor

Muž postřelil svoji manželku harpunou, být to o kousek vedle, nejspíš by zemřela
Muž postřelil svoji manželku harpunou, být to o kousek vedle, nejspíš by zemřela  (Autor: ČTK)
Autor: psch, ČTK - 
9. května 2013
12:59

Zázrak! Nic jiného asi nezachránilo osmadvacetiletou ženu před smrtí. Její manžel jí totiž prostřelil pusu harpunou. Být to o centimetr vedle, je mrtvá, řekl doktor.

Podle chirurga Allana da Costy by stačilo, aby se harpuna vychýlila ze své dráhy o jediný centimetr a ženu by s jistotou zabila. Nyní však očekává, že se jeho pacientka, Elisangela Borborema Rosaová, zcela uzdraví.

O harpunování manželky se zajímá i policie. "Vše naznačuje, že to byla nehoda, ale vyšetřujeme to," řekl agentuře AP nejmenovaný policista z města Arraial do Cabo, kde se incident odehrál.

"Nemyslíme si, že se ji manžel pokoušel zabít. Ale jasný obrázek si budeme moci udělat až poté, co se žena zotaví a budeme ji moci vyslechnout," dodal.

Brazílie ve znamení harpun

V Brazílii nejspíš žijí vášniví harpunáři. Nejde totiž o první případ. V roce 2009 lékaři v Sao Paolu zachránili život devítiletému chlapci, kterého při rybaření zasáhl bratranec dvouzubou harpunou: jeden z hrotů se chlapci zabodl do obočí, druhý do kosti těsně pod oční bulvou.

O pouhé dva týdny dříve chirurgové v Rio de Janeiro vyoperovali harpunu z hlavy muže, kterého při podmořském rybolovu trefila vlastní zbraň. Harpuna se totiž odrazila od skaliska a zabodla se lovci do hlavy těsně nad levým okem.

zasejedna ( 9. května 2013 13:39 )

a tak je to se vším, buďto štěstí máš, nebo nemáš

Zobrazit celou diskusi