Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Českého podnikatele zadrželi v Mexiku kvůli vydírání: Měl prý přezdívku El nazio skinhead

Po zatčení modelky Petry Pospíšilové došlo v Mexiku k zadržení dalšího českého občana
Po zatčení modelky Petry Pospíšilové došlo v Mexiku k zadržení dalšího českého občana  (Autor: Reprofoto excelsior.com)
Autor: simao, INT - 
9. května 2013
12:39

Po krásce s taškou drog Petře Pospíšilové (27) zadržela mexická policie dalšího českého občana - tentokráte údajného podnikatele Jiřího S., který je obviněný z toho, že byl členem vyděračské skupiny. Podle tamních médií měl dokonce tenhle "ranař" přezdívku El nazio skinhead.

Válka gangů na denním pořádku, do toho sem tam nějaké to vydírání, výpalné, drogy a další nekalé kšefty, to je prostě mexická realita. Součástí vyděračské skupiny ve státě Morelos přitom byl údajně i podnikatel z Čech Jiří S., kterého však nyní dopadla mexická policie.

"Důvodem bylo obvinění ze strany jeho bývalého obchodního partnera z vydírání. Pan S. údajně požadoval 50 000 pesos za to, že neublíží jeho rodině. Podle výpovědi policistů byla u pana S. v okamžiku zatčení nalezena zbraň ráže 38," potvrdil serveru novinky.cz mluvčí ministerstva zahraničí Karel Šrol.

Český občan prý jako člen organizovaného gangu tahal z místních podnikatelů pod různými pohrůžkami peníze. Zprvu se však podvodně vydával za představitele mexických úřadů, údajně zejména pro oblast udělování povolení v oblasti vrtání studní a v dalších specifických odvětvích.

Podle tamních médií měl Čech kvůli ráznému přístupu přezdívku El nazio skinhead. Podle ministerstva ale Jiří S. tvrdí, že veškerá obvinění jsou smyšlená a že jen o výsledek konkurenční boje. Za mřížemi však skončila i údajná šéfka gangu.

londynskypes ( 10. května 2013 20:33 )

zadnice

lennne ( 9. května 2013 14:20 )

Zadnice nepausalizuj...kazdy narod ma svoje grazly. Na to, co jsme jako narod dokazali a komu vsemu jsme museli vzdorovat jednodussi osoby zapominaji.

andorea ( 9. května 2013 13:30 )

andorea ( 9. května 2013 13:30 )

zadnice ( 9. května 2013 13:17 )

Češi patří k nejhorším grázlům nejen v Evropě, ale na celém světě!!!

Zobrazit celou diskusi