Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Při masivním výbuchu cisterny v Mexiku zahynulo 19 lidí!

Autor: shp, ČTK - 
7. května 2013
23:32

Obrovská rána, kterou doprovázela oslňující exploze. Tak to vypadalo dnes v mexickém hlavním městě. Přinejmenším 19 lidí tam zahynulo a dalších 36 utrpělo zranění při výbuchu cisterny

Mezi zraněnými je asi šest dětí. Exploze zničila několik domů a vozů. Výbuch otřásl předměstím Ecatepec brzy ráno místního času, zcela zničil jednu budovu a tři desítky dalších domů vážně poškodil. Po explozi se vzňalo několik aut.

Tlaková vlna rozmetala trosky do půl kilometru

Cisterna převážela zkapalněný plyn LPG, uvedla policie. Řidič nákladního vozu, který nehodu přežil, byl hospitalizován a v nemocnici je pod policejním dohledem. Podle místních médií ztratil v zatáčce kontrolu nad řízením a narazil do domovní zdi. Následná tlaková vlna výbuchu rozmetala trosky nádrže až do vzdálenosti 500 metrů. První zprávy tvrdily, že cisterna se srazila s mikrobusem.

Celý dům se třásl

„Uslyšeli jsme silnou explozi, která nás probudila,“ prohlásil jeden obyvatel z okolí místa neštěstí. „Celý dům se otřásl, škody jsou velmi veliké.“ Kvůli výbuchu policie uzavřela dálnici mezi metropolí a městem Pachuca, metropolí mexického státu Hidalgo.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi