Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Slovenský mafiánský boss u českého soudu: Za kruté vydírání podnikatelů mu hrozí 12 let

Slovenskému mafiánovi Miroslavu Maslákovi hrozí až 12 let vězení
Slovenskému mafiánovi Miroslavu Maslákovi hrozí až 12 let vězení  (Autor: Archiv Blesku, Nový čas)
Autor: simao, INT - 
15. května 2013
19:33

Až 12 let hrozí jednomu z největších slovenských mafiánů Miroslavu Maslákovi, který čeká v Česku na soud. Zatkli ho loni ve Zlíně. Poté, co se dokázal ubránit žalobě na Slovensku, kde mu hrozilo dokonce doživotí! Našel však mezeru v zákonech a byl volný. Na svobodě však měl dál pokračovat v páchání trestné činnosti - a krutě vydírat české podnikatele.

Brání se, že jen vymáhal pohledávky, neboť vedl firmu na jejich odkup. Jenže Miroslava Masláka předchází pověst jednoho z největších mafiánů na Slovensku. A hlavy pořádně drsného gangu.

Žádné běžné vymahačství, na triku má prý Maslák sledování dětí podnikatelů, prostřílená, či zapálená auta, střílení na domy, vysílání mlátiček do hospod, restaurací i diskoték, kde se mu zdráhali zaplatit výpalné.

A další způsoby terorizování převážně majitelů barů, diskoték a nočních podniků, od kterých chtěl slovenský mafioso podle získat peníze. Koluje však i historka, že na Slovensku podpálil auto faráři v jeho rodné dědině jen proto, že jej duchovní v noci oslnil dálkovými světly.

Inteligentní i pořádně brutální mafián

Slovenští policisté sice Masláka zatkli a vinili ho celkem ze 60 trestných činů, trenčínský soud jej však v roce 2010 osvobodil. Maslák se u hájil sám a využil prý mezer v slovenských zákonech! Uvedl to v ČT slovenský novinář Michal Bujna, který Masláka označil za velmi inteligentního agresora.

Maslák se poté přesunul z okolí Povážské Bystrice na Zlínsko. Ze zdejších podnikatelů měl pod pohrůžkou násilí vymámit kolem 12 milionů korun, za což mu však nyní hrozí 12 let, uvedl server tn.cz.

Policie jej navrhla obžalovat právě dnes. Soud s Maslákem by měl začít během několika měsíců. Obžalobě Masláka předcházel jeho dopadení ve Zlíně vloni v listopadu a transport, který připomínal armádní manévry - na převoz obávaného mafiána dohlížela hned stovka policistů.

Video  Maslákův transport provázela silná bezpečnostní opatření.  - Blesk - Slávka Červená
Video se připravuje ...

rudyptak48 ( 16. května 2013 09:00 )

Nepochází snad ze stejného hnízda rudých zmijí, konfidentů, estebáků, pomocníků VB, donašečů? Vždyť jsou to pohrobci naší skvělé diktarury lupenproletariátu v čele se syfilitikem Leninem a Gottwaldem.

dankabiela ( 15. května 2013 21:15 )

Ak su vaše zákony, vaši policajti, vaši sudcovia, vaši prokurátori ako naši, tak sa nemá čoho báť. O pár mesiacov je na slobode.

Zobrazit celou diskusi