Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Slovenka (28) nabízela drogy na ulici: Policisté v civilu pervitinu odolali

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: psch, ČTK - 
8. dubna 2013
22:51

Dnešní dealeři mají v moderní době spoustu způsobů, jak drogy pašovat či nabízet. Ti, kteří se s tím tolik nemažou, většinou brzy skončí v poutech. Stejně jako se to povedlo osmadvacetileté Slovence. Vykoukla z okénka auta a mužům v druhém voze nabídla „piko“. To ale ještě nevěděla, že jsou to policisté v civilu.

Dealerka (28) ze Slovenska nabízela v závěru minulého týdne pervitin v Uherském Brodě. Kriminalisté ji obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Pokud bude uznána vinnou, hrozí ženě až pět let vězení.

Zlínští kriminalisté oblečení v civilu přijeli do města pracovně a v jedné z ulic zrovna nastupovali do auta. V tu chvíli k nim přijelo osobní vozidlo a řidička se jich z okénka zeptala, jestli nechtějí "piko".

Překvapení policisté pervitin odmítli, ale ženu i jejího spolujezdce legitimovali. Policejní pes poté ve voze schovanou drogu objevil. Navíc policisté našli u ženy i pět "psaníček" s neznámou látkou, kterou pes za pervitin neoznačil. Co to bylo za látku, určí až chemická expertiza.

Obviněnou už stíhají slovenští policisté za jinou trestnou činnost týkající se drog i majetku. Zadrženému spolujezdci policisté podle Mergentala prokázali, že se v polovině března dopustil dvou krádeží v uherskobrodských obchodech, v nichž ukradl kosmetiku a DVD přehrávač. Pětatřicetiletého muže ze Slovenska podezírají z krádeže, hrozí mu až dva roky vězení.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi