Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Otrava metanolem v Praze: O život bojuje mladá žena!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, ljš - 
29. března 2013
13:03

Metanol stále útočí. Tentokrát se v Praze otrávila mladá žena, o jejíž zdraví nyní bojují lékaři ve Všeobecné fakultní nemocnici. Co vypila, se zatím neví.

V pražské Všeobecné fakultní nemocnici přijali dnes podle serveru Týden.cz mladou ženu otrávenou metanolem. "Lékaři ji nyní vyšetřují, poté zvolí vhodný postup léčby," řekla  mluvčí nemocnice Petra Pekařová. Jak vážný je její stav, neuvedla

"Ženu jsme přijali dnes dopoledne, lékaři provádějí základní vyšetření. Nedokážou zatím sdělit její prognózu," uvedla mluvčí.

Otrava v Orlové

V několika posledních dnech je to druhý případ otravy metanolem. Ve středu 20. března přijala nemocnice v Orlové asi šedesátiletou ženu s otravou. Dosud metanol zabil v Česku přes čtyři desítky lidí, nejmladší oběti bylo 16 let.

Hlavní hygienik ČR Vladimír Valenta varoval ve čtvrtek před pitím tvrdého alkoholu neznámého původu o velikonočních svátcích. Radí zvýšenou opatrnost, protože v domácnostech stále jsou zásoby závadného alkoholu s metanolem.

 

sores ( 29. března 2013 15:52 )

Ať lidi nechlastaj to k životu nepotřebují jako jídlo! A když bez levného chlastu nedokážou žít, tak ať chlastají kvalitu. Je to jenom na nich.

aknoli5 ( 29. března 2013 14:01 )

Máte bohužel pravdu,ještě není konec,pro peníze někteří klidně traví dál.

cert ( 29. března 2013 14:00 )

To máte plnou pravdu. Naši zákonodárci a vláda se totiž bohužel nezmohli na jedno jediné systémové opatření.

kalnormin1 ( 29. března 2013 13:36 )

Prohibice skončila, prodejcům otrnulo a teď začnou vytahovat ukryté zásoby ze skladů. Mám dojem, že s otravama metylem ještě není konce. Bohužel .

lunatic ( 29. března 2013 13:13 )

Mnoga leta,mnoga leta - živjó ...

Zobrazit celou diskusi