Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šílenství: Sotva skončily Vánoce, v obchodech už jsou Velikonoce!

Autor: jp - 
1. února 2013
07:30

Tomu se ani nechce věřit! I když je stále zima, obchodní řetězce už propagují Velikonoce. Jen měsíc po skončení vánočních svátků nabízejí čokoládové zajíce, vajíčka, kuřátka i jarní dekorační předměty. Někteří lidé přitom mají doma nebo v práci nazdobené stromečky a dojídají cukroví.

Každoroční spěch s prodejem zboží ať už na Vánoce či Velikonoce argumentují svými průzkumy a zkušenostmi, podle kterých se zákazníci rádi připravují na oslavu svátků s předstihem. „Držíme se hesla První chutnají nejlépe,“ odůvodňuje každý rok předčasnou nabídku sezónních cukrovinek Michael Šperl, mluvčí Kauflandu, kde již několik dní vládne velikonoční atmosféra.

Lidé, naladění tak brzy na jaro, mohou být pak ale netrpěliví až mrzutí z dlouhého čekání na Velikonoce. A rozradostněným dětem se těžko vysvětluje, že na koledování je ještě brzy. Letos připadne na 1. duben, což je i datum, které možná bude vybízet k velikonočně laděným aprílovým žertíkům.

e.44 ( 1. února 2013 11:38 )

Je to stejné rok co rok a je na každém jednotlivci jak se tím nechá ovlivnit. Stejně jako je na každém, jestli do těhle řetězců vůbec poleze. Já už tam léta jezdím maximálně jednou do měsíce pro pár věcí, co se vyplatěj kupovat ve velkym balení, co v malých krámech nemaj. Jinak jsem zjistila, že většina zboží, hlavně maso, uzeniny a mléčné výrobky, jsou v malých krámech kvalitnější, je tam výběr ze skutečně českých výrobků a mnohdy je to i levnější. Takže je každopádně výhodnější místo hodinovýho lezení po supermarketu, za tu hoďku dojít k řezníkovi, do zeleniny, do malé samošky, do pekařství, drogérie....

zaviracispendlik ( 1. února 2013 10:06 )

no fuj, tento týden jsem sundala vánoční výzdobu. naštěstí velikonoce ignoruji, pro mne to nejsou žádné svátky

zadnice ( 1. února 2013 09:35 )

 Prostě nekupovat, kašlat na všechny "povedené" řetězce a obchodníky. Až toho budou mít plné krámy, sklady a bude těsně před velikonocemi, tak půjdou hodně rychle a o dost s cenami dolů. Když ne, tak ať si to naloží do octa a čekají na jaro 2014!!!

Zobrazit celou diskusi