Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak si žije Zemanova tchýně: Od svatby ji nenavštívil, tvrdí sousedi

Autor: simao, INT - 
29. ledna 2013
16:19

Na Vysočině, kam se Miloš Zeman uchýlil po volbách relaxovat, žije také Anastázie Bednarčíková. Co má se Zemanem společného? Je jeho tchyní, matkou Zemanovy manželky Ivany. Na nově zvoleného prezidenta však u ní na návštěvě jen tak nenarazíte.

Zatímco v předvolební kampani se nechutným způsobem omílala nacistická minulost tchána Karla Schwarzenberga, o rodičích partnerky Miloše Zemana nepadla snad ani zmínka. I osud Anastázie a Petra Bednarčíkových je však zajímavý. I když poněkud smutný. Zemanova tchyně totiž žije už přes čtyřicet let jako vdova.

Zemanova tchyně: Je ráda, že to má Miloš za sebou

Zemanova tchyně Anastázie obývá dvoupokojový byt na sídlišti v Bystřici. Sama. A žije zde podobným nenápadným životem, jako její dcera Ivana, která se po boku Miloše Zemana vyskytuje spíše sporadicky.

"Pana Zemana jsem tady ale viděl za posledních dvacet let asi jen jednou. Bylo to asi ještě před svatbou nebo těsně po ní," říká jeden ze sousedů, kterého oslovil redaktor iDnes.cz. Zeman se však prý s tchyní vídá - ale spíše v Praze, nebo Novém Veselí.

I tchyně však samozřejmě sledovala volby. "Ale poslední den už ne. To jsem už nevydržela, bylo toho na mě moc. To, jak se na něj útočilo. Jsem ráda, že už to má Miloš za sebou," prozradila iDnes Bednarčíková a dodala: "Už jsem s ním mluvila. Gratulovala jsem mu ke zvolení a zároveň i k svátku, který měl v pátek."

Zemanův tchán skončil v uranových dolech

Anastázie pracovala kdysi jako poštovní úřednice. Než poznala Slováka Pavla Bednarčíka, strávil její budoucí manžel několik let jako politický vězeň v uranových dolech v Jáchymově.

Na gymnáziu v Popradu ho totiž komunisté zatkli spolu s několika studenty a obvinili z velezrady. V Česku však nakonec po útrapách našel své štěstí - Anastázii Plankovou, se kterou měl dvě děti. Petra a Ivanu. Zemřel však, když Ivaně byly pouhé tři roky.

První dáma z Vysočiny

Budoucí první dáma Ivana tak má díky rodičům kořeny na Vysočině, kterou Zeman tak miluje. S matkou žila Ivana v Bystřici do začátku 90. let, kdy se odstěhovala do Prahy - právě za Zemanem.

Zanechala studií v nedalekém Brně a do hlavního města se přesunula nejprve jako Zemanova nová asistentka, nedlouho poté však již jako milenka. Svatbu měli v roce 1993 a byla u toho i její maminka Anastázie, po které Ivana patrně podědila plachost před médii.

gogo ( 31. ledna 2013 18:27 )

pozn. Byla zrušen článek "Bylo lépe za totáče?".. Můžeme se jen svobodně a demokraticky dohadovat proč asi...

khatl ( 31. ledna 2013 10:15 )

Něco takového musel vymyslet a rozšiřovat ale hodně chorý mozek. Nehledě na to, že naše laskavá a přemoudrá vláda v čele s naším moudrým a milým premiérem neni ani chopna něco takového domyslet

xviktorie ( 30. ledna 2013 22:55 )

Karolínu Peak zrovna nemusím, ale když čtu tady ty estébácky vrhy nicku herecka, to komunistické kádrování rodin, tak si říkám, jestli si herečka prokádrovala vlastní rodinu, která vyvrhla, takovou ubožačku..

herecka ( 30. ledna 2013 21:48 )

herecka ( 30. ledna 2013 21:48 )

Zobrazit celou diskusi